Híreink

Több mint 1,5 millió gyerek került komoly veszélybe Bangladesben a pusztító árvizek miatt

2022. június 10. 09:47

Több mint 1,5 millió gyermeket fenyegetnek az árvíz okozta betegségek Bangladesben. A fulladás és az alultápláltság kockázata jelentősen megnőtt a kiterjedt áradások miatt. Az UNICEF partnereivel a helyszínen dolgozik, biztosítja a gyerekek és családjaik számára a megfelelő élelemellátást, a tiszta vizet, az egészségügyi ellátást és az oktatást.

Banglades észak-keleti részének öt kerületét érinti az áradás, – Sylhet, Sunamganj, Habiganj, Netrokona és Maulvibazar – így több mint 4 millió ember van veszélyben. Sylhet és Sunamganj a katasztrófa által leginkább sújtotta területek, ahol a víz már elérte a kritikusnak tekinthető szintet. A mezőgazdasági területek, az erőművekkel és az iskolákkal együtt víz alá kerültek.

Már több megbetegedést jelentettek a régióban, ezek jellemzően légúti fertőzések, hasmenés és bőrbetegségek. A vihar okozta villámcsapások pedig három gyermek életét követelték.

A gyerekek oktatása is veszélyben van, ugyanis több száz iskola bezárásra került. A pandémia okozta 18 hónapos időszak után a gyerekek most ismét nem tudnak iskolába járni.

„Az emberi életekben, az iskolákban és az otthonokban okozott kár szívszorító. Akárcsak a legtöbb krízishelyzetben, most az áradások okozta katasztrófában is a gyerekek helyzete a legkiszolgáltatottabb. Az UNICEF szorosan együttműködve a kormánnyal és helyi partnereivel, azon dolgozik, hogy megvédje a gyerekeket és biztosítsa sürgős, napi szükségleteik ellátását” – mondta Sheldon Yett az UNICEF bangladesi képviselője.

Az UNICEF tiszta vízzel, tápszerrel, higiéniai készletekkel és a tanulást segítő eszközökkel támogatja a bangladesi gyerekeket és az áradás sújtotta települések árvízvédelmének kezelését. Az UNICEF a Szociális Szolgáltatások Minisztériumával is szorosan együttműködik, hogy a szociális munkások készen álljanak a gyermekek megsegítésére – felhívva a figyelmet a fulladás kockázatának magas fokú veszélyére és megelőzésének módszereire.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek