Harcot hirdetünk a betegségek ellen – csatlakozz hozzánk!

 Tüdőgyulladás, gyermekbénulás és kanyaró –

a 3 legveszélyesebb ellenség

Ne hagyjuk, hogy a világon naponta 7000 gyermek veszítse életét az immunizáció nyújtotta védelem hiányában!

A világon élő gyerekek közel felét az UNICEF és partnerei oltják be.

Ez a küldetés azonban a koronavírus miatti intézménybezárások, az egészségügyi rendszerek túlterheltsége és a megnövekedett logisztikai nehézségek miatt soha nem látott mértékben került veszélybe. Félő, hogy azok a járványok, amelyeket együtt már visszaszorítottunk, az elmaradt védőoltások miatt most újra gyermekéleteket követelnek.

Mire van szükség a tartós megoldáshoz?

Összefogásra. Együtt képesek vagyunk felvenni a harcot a betegségek ellen, de a győzelemhez szükségünk van egy csapat bátor, elszánt és kitartó emberre. Az UNICEF a világ vezető gyermekvédelmi szervezeteként kiváló szakértőkkel és infrastruktúrával rendelkezik ahhoz, hogy beszerezze és eljuttassa a Föld bármely pontjára a segítséget. Ehhez orvosokat és ápolókat toborzunk, gondoskodunk a gyógyszerek megfelelő tárolásáról és szállításáról, valamint felkutatjuk azokat a gyerekeket, akik nélkülünk nem jutnának hozzá az életmentő vakcinákhoz.

De valakire még szükségünk van, hogy a jövőben egy gyerek se veszítse életét olyan betegségek miatt, amelyek elkerülhetőek lennének – szükségünk van Rád!

3 fő érv a védőoltások mellett

A vakcinákkal életeket menthetünk. A kanyaró-védőoltás 1963-as bevezetése előtt évente 2.6 millió gyerek halt meg a betegségben.

Gyermekbénulás elleni védelemben pedig 2000 óta 2.5 milliárd gyermek részesült, amelynek köszönhetően a megbetegedések 99%-ban megszűntek.

A segítségeddel végleg megelőzhetjük ezeket a betegségeket.

És idővel csak még olcsóbbak lesznek. Az UNICEF erőfeszítéseinek köszönhetően az alapvető védőoltások ára 2020-ban az eddigi legalacsonyabb.

Egy gyermek teljes immunizálásának költsége:

Kanyaró ellen: 255 Ft

Gyermekbénulás ellen: 55 Ft

Tetanusz ellen: 42 Ft

A védőoltás a legolcsóbb prevenciós egészségügyi eszköznek számít.

Ha a gyerekek egészségesek, fejlődhetnek, tanulhatnak és aktív részesei lehetnek a társadalomnak.

Évente 100 millió ember szegényedik el olyan egészségügyi okokból, amelyek az immunizáció hiányára vezethetőek vissza.

Mi mindent elkövetünk, hogy a világ legtávolabbi helyein is elérjük a gyerekeket!

Légy részese Te is a küldetésnek!

Hogyan juttatjuk el az oltásokat a világ legelszigeteltebb területein élő gyerekek számára is? Lapozz jobbra és nézd meg!

Képtalálatok a következőre: blue arrow iconKéptalálatok a következőre: blue arrow iconKéptalálatok a következőre: blue arrow icon

HATÉKONYSÁG

Az oltóanyagokat megfelelő hőmérsékleten kell tárolni és szállítani annak érdekében, hogy megőrizze hatékonyságát, használata biztonságos legyen. Szélsőségesen meleg vagy hideg időjárási körülmények között ez nehézséget okoz, fokozott óvatosságra van szükség, különben a vakcinák kárba vesznek. Az UNICEF hűtőláncot alkalmaz és folyamatos hőmérséklet monitorozást végez, hogy biztosítani tudja az ideális feltételeket.

INNOVÁCIÓ

Speciális hűtőládákat használunk a vakcinák számára megfelelő – általában +2 °C és +8 °C közötti – hőmérsékleten történő tároláshoz és szállításhoz. Az UNICEF folyamatosan újabb technológiák fejlesztésén dolgozik, hogy a vakcinák minden gyermeket elérjenek anélkül, hogy elveszítenék hatékonyságukat.

 

UNICEF HŐSÖK

Az UNICEF munkatársai a földkerekség legnehezebben megközelíthető pontjaira is eljutnak. Számukra nem léteznek azok a szavak, hogy túl messze, túl veszélyes, vagy túl nehéz. Nincs az a háborús konfliktus, természeti katasztrófa vagy járvány sújtotta terület, ami elrettenthetne minket attól, hogy megvédjük a gyermekek életét. 190 országban és területen vagyunk jelen és addig nem állunk meg, amíg van olyan gyerek, aki segítségre szorul!

PÁPUA ÚJ-GUINEA

Az UNICEF munkatársai autóval próbál átkelni egy folyón, hogy kiszállítsa az életmentő gyermekbénulás elleni vakcinákat egy elszigeteltebb közösségbe, Kaviengbe.

MONGÓLIA

Oyunchimeg rénszarvason utazik a mongóliai Tsaganur megye egy távoli, Soum nevű településére. Az asszony és más egészségügyi dolgozók rendszeresen tesznek meg nagy távolságokat – autóval, kézi komppal, rénszarvasokkal és akár gyalogosan is -, hogy kanyaró és rubeola elleni oltásban részesítsék a nomád pásztorközösségben élő gyermekeket. „Szeretek vidéki területeken járni. Jó érzés segíteni az itt élő embereknek.”

KONGÓI DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG

Az UNICEF egyik egészségügyi munkatársa biciklivel jár a helyi közösségekhez beoltani a védtelen gyerekeket Manonoban. Egy folyó se tántoríthatja el céljától, hogy elérje a legelszigeteltebb területen élőket is.

MADAGASZKÁR

Madagaszkár Anosy régiójában sok nehezen megközelíthető település van. Ampasimenába egy folyón átkelve lehet eljutni. Az UNICEF csapata most azért látogatja meg az itt élő közösségeket, hogy felmérje a gyerekek állapotát, a beoltottság arányát.

Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük a gyerekek életét, de a konfliktusok, a természeti katasztrófák és a szegénység miatt évente 20 millióan nem kapják meg az alapvető oltásokat.

 

Támogatóként hozzájárulsz ahhoz, hogy:

 

  • beszerezhessük a szükséges vakcinákat, fecskendőket, fertőtlenítőszereket és kötszereket;
  • olyan egészségügyi munkatársakat képezhessünk és alkalmazhassunk, akik a legnehezebb körülmények között is elérhetik és elláthatják a gyerekeket;
  • biztosíthatjuk a vakcinák tárolásához szükséges raktárakat és az oltóanyagok hűtéséhez elengedhetetlen szállító eszközöket;
  • folyamatosan tájékoztathatjuk és edukálhatjuk azokat a közösségeket, amelyekben az oltásokkal szemben félelem és bizonytalanság merül fel.

Ehhez azonban időre és erőforrásokra van szükség. A nyájimmunitás kialakulásához és a járványok megszüntetéséhez teljes átoltottságra van szükség, amelynek alapfeltétele az immunizációs kampányok kiszámítható és folyamatos jelenléte.

Miként hasznosul havi rendszeres támogatásod?

Védőoltást, fecskendőt és kötszereket jelent

Havi 2000 Ft

minden hónapban 48 tetanusz vagy 36 gyerekbénulás elleni vakcina beadását teszi lehetővé

Hűtőtáskát és védőfelszerelést biztosít

Havi 4000 Ft

Egy immunizációs munkatárs hordozható hűtőtáskáját és ruházatát fedezi

 

RENDSZERES TÁMOGATÓ LESZEK

Oktatási és tájékoztató programokat tesz lehetővé

Havi 6000 Ft

Szakképzett védőnők és bábák segítségével ismertetjük meg a szülőket a védőoltásokkal

Gyermektörténetek a világból

Minden, amit a rendszeres adományozásról tudni érdemes:

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk a leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára.

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válaszd ki a havi támogatásod összegét. Néhány személyes adatod megadása után kérjük, mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk Veled a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjutsz az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatod a bankkártyádat. A sikeres regisztrációt követően emailt kapsz, és az első támogatásod azonnal át is érkezik az Unicefhez.

Amennyiben módosítanál az adományod összegén, szüneteltetnéd, vagy leállítanád azt, esetleg frissítenéd az adataidat, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +3612014923 számon, vagy emailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatásod megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyádat akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatod.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenleged lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordítasz! Mindenképpen felvesszük Veled a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatásod.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat emailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről; adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk Veled a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashatsz bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találod:

https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok eloszlását itt követheted nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre Etikus Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság:

http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK