Index.hu

A gyerekjogok világnapja alkalmából gyerekek látogattak el az Index szerkesztőségébe, hogy arról írjanak cikkeket, mit üzennek a felnőtteknek. A kezdeményezésről bővebben itt olvashat, illetve ugyanitt megtekintheti a gyerekek különleges lapindító értekezletét is.

A gyerekek mindenféle témában üzentek a felnőtteknek, többek között arról írtak, hogy nem kellene annyit facebookozni, Indexet olvasni, meg egészségtelen ételeket enni.

"Remélem, hogy máskor is tudok jönni ide" – gyerekek arról, milyen volt az Indexben dolgozni egy napig.

November 20-án gyerekek is írtak cikkeket az Indexre a WorldChildrensDay kezdeményezés keretében. Elmesélték, milyen volt a munka a szerkesztőségben.

Közzétette: Index.hu – 2018. november 21., szerda

 

Olvasd el a gyerekek cikkeit!

Ne dolgozz annyit, apa! 

Apukám nagyon sokat dolgozik. Későn ér haza, sokat telefonál, korán elmegy. Mikor korán ér haza, telefonál. Hazaérek és házit írok, ő odajön hozzám, egy puszit ad, és elvonul telefonálni.

Megkérem hogy diktálja le a helyesírást, és egy óra eltelik, mire odajön hozzám és végre lediktálja…

Tovább olvasom

 

Most komolyan, minek görcsölni a semmin? 

Most komolyan, minek görcsölni a semmin? Annyi dolog van, amin nem kéne, de ti… Mindenre érzékenyek vagytok, mindenből nagy ügyet csináltok.

A stressz nem pozitív dolog. Egyszer-kétszer belefér, mert hát természetes a dogák vagy új iskola előtt. Ezek rendben vannak. De most kit érdekel, hogy elküldted-e azt a munka emailt?…

Tovább olvasom

 

Az vagy, amit megeszel

Kedves felnőttek, szülők! Én arról szeretnék nektek írni, hogy mennyire sok olyan gyerek van, aki cukorbetegségben él és efféle gondjai vannak. Én például inzulinrezisztens vagyok és a legjobb barátnőm pedig laktózérzékeny. Nekünk máshogyan kell ennünk, például nem ehetünk fehér lisztet, cukrot…

Tovább olvasom

 

Varázslények inváziója

Mindig is hittem az ünnepekben. Nagyon jó érzés volt, amikor Anya mondta, hogy mindjárt jön az angyalka! Ha jó gyerek vagy, akkor hoz neked ajándékot! Most már tudom, hogy ez nem igaz.

Belegondolok, milyen úgy gyereknek lenni, hogy nincsenek ünnepek…

Tovább olvasom

 

Jobban figyeljenek a felnőttek a gyerekekre! 

Én úgy gondolom, hogy jobb lenne, ha úgy vennék el a számítógépet, hogy kitalálnának valami jobbat utána, valami izgalmasabbat, ami nem a Monopoly társasjáték! 🙂 Úgy vegyék el a számítógépet vagy az okostelefont, hogy a gyerekek számára izgalmas dolgot találnak ki helyette!…

Tovább olvasom

 

Ne hagyjátok ki a fontos pillanatokat!

Egyszer volt, hol nem volt, megszületett egyszer egy kislány. Mikor megtette az első lépéseit, örömében kurjangatott egy sort, de a szülei nem vették észre, mert éppen a híreket olvasták az Indexen.

Mikor kimondta az első szavát, a szülei nem vették észre, mert azt figyelték a Facebookon, hogy a barátjuk kisfia egy aranyos szöveget mond az apjának….

Tovább olvasom

 

Ne mondd meg nekem, hogy mit csináljak

Egy szülőnek sok dolga van, köztük az is, hogy megmondják, mit csináljunk. Ha viszont ezt egy szülő túlzásba viszi, tapasztalatból mondom: az nagyon idegesítő tud lenni.

Amikor még kicsi gyerek vagy, akkor még érthető, hogy mindenről megmondják, hogy hogy csináld, mit csinálj, vagy mit ne csinálj. Mondják, hogy “ahhoz ne nyúlj hozzá!”, vagy “azt ne vedd a szádba”, ez teljesen érthető. De amikor arról van szó, hogy mit mikor, és mit hogyan csinálj, az felettébb idegesítő tud lenni…

Tovább olvasom

 

Mikor törlitek le a Facebookot, felnőttek?

Borzasztó látni, amikor felszállok a buszra és egy kislány kérdez valamit az Instagramon lógó anyukájától, az anyukája válaszol valami butaságot és közben rá se hederít. Legszívesebben kikapnám a kezéből a telefont és szólnék neki, hogy a lánya szeretne vele beszélgetni. FELNŐTTEK!!! Ne higgyétek, hogy ez nem zavar minket! Csak nem merünk szólni. Ahelyett, hogy tennénk valamit, inkább mi is elkezdünk gépezni…

Tovább olvasom

 

Hé, szülők, ti ott fent! Mutassatok nekünk jó példát!

Tudtátok, hogy ti, felnőttek, akik képesek vagytok az orrunk előtt dohányozni, ezzel rossz példát mutattok nekünk? Mert amit tesztek, azt mi, a gyerekeitek, utánatok csináljuk…

Tovább olvasom

 

Fotó: Németh Sz. Péter / Index

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek