Felhívás a gyerekekhez, fiatalokhoz! #GoBlue

Képzelj el egy napot, amikor meghallgatják és megértik a hangodat. Képzeld el azt a pillanatot, amikor az üzenetedet az egész világ meghallja.

November 20-án a gyerekek a világon mindenütt felemelik a hangjukat, hogy elmondják a véleményüket az őket körülvevő világról, hogy kiálljanak a jogaikért, és hogy képviseljék a generációjuk érdekeit. És felemelik a hangjukat azokért a gyerekekért is, akik nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék.

 

Felhívás! Boruljon kékbe a világ!

Az UNICEF Magyarország felhívja a gyerekek és a gyermekjogok iránt elkötelezett közösségeket, hogy csatlakozzanak a globális kampányhoz, és öltözzenek kékbe a nagy napon.

Öltözzetek kékbe ezen a napon, csináljatok fotót vagy videót és osszátok meg Instagramon!

  • November 20-án vegyetek fel valami kéket, ami jól látható (pólót, hajpántot, ruhát, kabátot).
  • Csináljatok egy selfiet, csoportképet, csoportselfiet, rövid videót, amin jól látszik a kék ruhátok vagy kiegészítőtök.
  • Töltsétek fel Instagramra, vagy és használjátok a #GoBlue és #WorldChildrensDay hashtaget, és ne felejtsétek el betaggelni az @unicefhungary-t!
  • A legjobb fotókból és videókból mi készítünk egy albumot, amit megosztunk.

 

Mit tehettek még november 20-án?

 

Felkészülés a Gyermekek Világnapjára

November 20-a egy különleges születésnap. 1989-ben ekkor írták alá az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amit később Magyarország is beemelt a jogrendszerébe. Az Egyezmény a gyerekek életének minden részletével foglalkozik. Ha többet szeretnél megtudni róla, keresd fel a https://unicef.hu/ismerd-meg-jogaidat/ oldalt.

Az Egyezmény 12. cikke arról szól, hogy minden téged érintő ügyben jogod van elmondani a véleményedet. A felnőtteknek meg kell hallgatniuk téged, és meg kell fontolniuk, amit mondtál.

Figyeljetek és hallassátok a hangotokat! Jogotok van a számotokra fontos ügyekben megszólalni!

A Gyermekek Világnapján beszélj az osztálytársaiddal és a tanáraiddal és döntsétek el, hogy miről és hogyan akarjátok hallatni a hangotokat! Az UNICEF Gyerekhang program lehetőséget teremt arra, hogy elmondjátok a véleményeteket bármiről, ami fontos Nektek. Legyetek kreatívok, találjátok ki ennek formáját, csináljatok olyasmit, amihez a leginkább kedvetek van.

Könnyítésképpen adunk néhány ötletet.

  • Tartsátok meg a tanárok helyett november 20-án az órákat, és mutassátok meg, hogyan szeretnétek tanulni. Készíthettek rövid videót a legjobb pillanatokról, és megoszthatjátok az interneten #WoldChildrensDay és a #GoBlue hashtaggel.
  • Beszéljétek meg a tanárokkal előre, hogy november 20-án milyen különleges témáról szeretnétek tanulni. Tervezzétek meg közösen az órát, és mutassátok meg, hogy szerintetek mi lesz számotokra igazán fontos, mire felnőttek lesztek.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek