Kiállok a gyerekjogok mellett

Mutasd meg, hogy érdekelnek a gyerekek jogai! Bizonyítsd be, hogy ismered őket! Segíts, hogy mindenki tudja, mihez van joga egy gyereknek! Állj ki a gyerekjogok mellett!

Tavaly kékbe borult a világ, hogy felhívjuk a figyelmet a gyerekek speciális jogaira, idén, a Gyermekjogi Egyezmény 30 éves évfordulóján arra kérünk, állj ki a gyermekek jogai mellett. Csatlakozol?

Használd profilképeden a “Kiállok a gyermekjogok mellett” feliratú Facebook-keret egyikét, amely a Gyermekjogi Egyezmény egyes cikkelyeit ismertető ikonokat ábrázolja. Ne felejtsd el megjelölni az UNICEF Magyarország Facebook oldalát, Instagramon pedig az @unicefhungary-t.

Az 1989. november 20-án létrejött egyezmény tartalmazza azokat a jogokat, amelyek világszerte minden gyereket megilletnek. Ilyenek például az ingyenes alapfokú oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz, a játékhoz és a szabadidőhöz való jog. A segítségeddel elérhetjük, hogy minél többen tisztában legyenek a gyerekjogokkal, ezáltal pedig minél kevesebb gyerek joga sérüljön.

Hívjuk fel együtt a figyelmet a gyerekek jogaira, és egyúttal arra a tényre, hogy jelen pillanatban még mindig 41 millió gyermek szorul azonnali segítségre a világban, sok millióan pedig nem élhetnek az egyezményben biztosított olyan alapjogokkal sem mint például a tiszta ivóvízhez és megfelelő élelmiszerhez való jog. Az UNICEF közel 38 millió gyermek számára kíván idén hozzáférést biztosítani a tiszta ivóvízhez, 10 millió gyereket olt be kanyaró ellen, valamint segítséget nyújt 4,2 millió alultáplált gyereknek. Az UNICEF Magyarország a kampányidőszakban és azon túl is az unicef.hu/segitek oldalon gyűjti a támogatásokat a gyermekekért végzett munkájához.

Ők már kiálltak a gyermekek jogai mellett

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek