# Karantén Challenge -Teljesíts egy kihívást a gyermekekért

A karantén önmagában kihívás – ezt mindannyian tapasztaljuk.

Miért ne használnánk valami jó célra?

HOZD KI A LEGJOBBAT MAGADBÓL A KARANTÉN ALATT!

A rendhagyó helyzet egy remek lehetőséget is rejt magában: lépd át korlátaidat! Hódolj a hobbidnak, tűzz ki egy magasabb célt vagy találj egy új kihívást, amelynek teljesítését jótékony célra is használhatod. Tedd magad próbára és gyűjts érte adományokat a gyerekek javára!

 KEZDD EL MOST

Találj ki egy olyan tevékenységet, amit a négy fal között vagy a saját kertedben vihetsz véghez, a szociális távolságtartás keretein belül. Innentől pedig csak a képzelőerőd szabhat határokat: fejlődj egy idegen nyelv elsajátításában, tanulj meg egy új darabot a régen elfelejtett hangszeren, gyakorold kirakni a Rubik kockát 1 percen belül, fogyj 5 kilót, hagyj fel egy káros szenvedéllyel, mászd meg a Mount Everesetet a saját emeletes házatokban, úszd át a Balatont a kerti medencében, fusd le a maratont a futópadon és az erőfeszítésedért cserébe kérj adományokat a nehéz sorsú gyermekek támogatására!

Kedvet kaptál? Mutatjuk, mit kell tenned:

1. REGISZTRÁLJ

 

Készíts egy adománygyűjtő profilt az erre dedikált oldalunkon: mesélj magadról, a választott kihívásról és hogy miért tartod fontosnak, hogy jótékony célra fordítsd ezt a megmérettetést.

2. GYŰJTS ADOMÁNYOKAT

 

Adománygyűjtő profilod linkjét oszd meg ismerőseiddel, mondd el mindenkinek, hogy milyen kihívásra készülsz és kérd őket arra, hogy adományaikkal biztassanak a célod elérésében, amellyel egyúttal az UNICEF munkáját is támogatják!

3. TELJESÍTSD A KIHÍVÁST!

 

Most már semmi állhat az utadban! Ha összegyűjtötted a kitűzött célösszeget, teljesítsd az ígéreted és számolj be róla barátaidnak, de legfőképp azoknak, akik adományukkal támogattak ebben. Légy büszke a teljesítményedre és élvezd a siker, valamint segítségnyújtás örömét!

 KEZDD EL MOST

 

Tippek 

Összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, amivel nemcsak adományt gyűjthetsz, de egyúttal a hasznodra is válik:

 

SPORT

Maratoni futás otthon: Fusd le az elmaradt távot a kertben vagy a futópadon a hálószobában, mi gondolatban ott leszünk veled és szurkolunk neked!

Szobabiciklizés: Vajon hány km-t tudsz letekerni 1 óra alatt? Szerinted a hétvége alatt körbeérsz a Velencei-tavon?

Lépcsős hegymászás: Emeletes házban lakók figyelem! A Mount Everst közelebb van hozzád, mint gondolnád! Számold ki, hogy hányszor kell fel-le lépcsőznöd a 8484 méter meghódításához. Az adrenalin és az izomláz garantált!

Átúsznád a Balatont? Irány a kerti medence!

Planking! Mit szólnál egy családi összecsapáshoz? Versenyezzetek egymás ellen és döntsétek meg az eddigi rekordotokat!

 

KEZDD EL MOST

 

EGÉSZSÉG:

Fogyj egészségesen! Úgy érzed, itt az idő, hogy újra beleférj a tavaszi ruháidba? Ajánld fel a leadni kívánt kilókat jótékony célra. Sportolj, étkezz egészségesen és erőfeszítéseidért cserébe kérj adományt, hogy minél több gyermek egészségéről gondoskodhassunk!

Hagyj fel egy káros szenvedéllyel! Régóta tervezed, hogy leszoksz a cigiről vagy hogy kevesebb alkoholt fogyasztasz? Itt a lehetőség! Te lemondasz róla, azt az összeget pedig, amit napi szinten erre költöttél volna, kérd ismerőseidtől, hogy utalják el a biztatásodra és az UNICEF munkájának támogatására. Legyen ez a jövő havi jócselekedeted!

 

KEZDD EL MOST

 

TUDATOSSÁG

Olvass: Mióta van a polcodon az Eltűnt idők nyomában? Vajon 30 nap elég arra, hogy a végére érj?

Tanulj: Mindig is szerettél volna megtanulni egy új idegen nyelvet? Rengeteg online kurzus van a neten, amely remek lehetőséget biztosít az online tanulásra. Juss el 2 hónap intenzív tanulással alap szintre!

Játssz: A szekrényben lapul a Rubik-kocka? Mikor raktad ki utoljára? Vajon menne egy percen belül? Gyakorolj, fejlődj és mutasd meg a tudásod a nagyvilágnak!

 

 KEZDD EL MOST

Hogyan vágj bele? Mutatjuk lépésről lépésre:

1.Regisztráció: Hozd létre a profilod a Te is tehetsz adománygyűjtő oldalon. Itt megírhatod a bemutatkozásodat, mesélhetsz a választott kihívásról és feltölthetsz magadról egy képet.

2.Adománygyűjtés: Oszd meg az adománygyűjtő profilod linkjét a lehető legtöbb felületen a social mediaban, azokban a csoportokban, ahol benne vagy, munkahelyi, iskolai levelezőlistákon, és kérd ismerőseidet, hogy vállalásod teljesítéséért cserébe adakozzanak az UNICEF javára. Attól függően, hogy melyik kihívást választod, forintosíthatod a kilometereidet, a kilogrammjaidat, az idődet vagy épp a korábban káros szenvedélyedre fordított termékeket. Vagyis: ha sikerül összegyűjteni a kitűzött célösszeget, akkor nincs más hátra, teljesítened kell a küldetést.

3.A kihívás teljesítése: Attól függően, hogy mire vállalkoztál, fontos, hogy folyamatosan tájékoztasd azokat, akik támogatnak téged. Például ha egy hosszabb kihívásról van szó, akkor mondd el nekik, hogy hanyadik oldalnál tartasz az adott könyvben, hány kilométert tekertél már le a kiválasztott távból, hányadik napja nem gyújtottál rá… Míg ha egy napra szervezed azt az adott kihívást, mondjuk a 4 órán belüli maratont, vagy  az 1 perces plankinget gyermekeddel a hátadon, akkor szervezhetsz rá egy külön eseményt is. Közvetítsd élőben az interneten keresztül, tedd ki mellé adománygyűjtésed linkjét és hagyd hogy ismerőseid real time biztassanak szóban és adományaik eljuttatásával.

4.Az adományok sorsa: A kihívás teljesítésével ne felejts el köszönetet mondani támogatóidnak, légy nagyon büszke magadra, amiért sikerrel teljesítetted a megmérettetést és élvezzétek együtt a segítségnyújtás örömét, hiszen közös erővel  segíteni tudunk azoknak a gyerekeknek, akiknek a legnagyobb szüksége van rá!

Az adományokat a koronajárvány közepette a következő célokra fordítjuk:

  • Idehaza a koronavírus legvédtelenebb áldozatain segítünk, míg globálisan azért dolgozunk, hogy elkerüljük a katasztrófát és újabb gócpontok kialakulását a fejletlen egészségügyi ellátással rendelkező országokban.
  • Adományoddal lehetőséget adsz arra, hogy a hazai gyerekotthonok, anyaotthonok, kórházi gyerekosztályok a számukra fontos védőfelszerelésekhez, számítástechnikai eszközökhöz, játékokhoz, tisztítószerekhez, vitaminokhoz és élelmiszerhez jussanak.
  • Világszerte pedig olyan gyerekeken segítesz, akik nem tudnak az otthonukba húzódni, mert zsúfolt táborokban élnek, víz és szappan nélkül kénytelenek megküzdeni a vírussal.

Köszönjük, hogy az UNICEF Magyarország adománygyűjtő követeként te is kiállsz a gyermekekért!

 

Amennyiben további információkra lenne szükséged, fordulj hozzánk e-mailben: segitunk@unicef.hu vagy hívj minket telefonon: 06/1-201-4923

KARANTÉN CHALLENGE

Teljesítsd a kihívást és segíts gyermekeken!

KEZDD EL MOST