Kilátó Élményprogram

Nyári táborok

A Kilátó Élményprogramban résztvevő gyerekeknek a nyár folyamán háromnapos táborokat szerveztünk, amely lehetőséget teremtett arra, hogy a gyerekek és a nevelők hosszabb időt töltsenek együtt a gyerekotthonokon kívül, és a megszokottól eltérő környezetben gyakorolják a közös munkát. A tábor célja az volt, hogy a résztvevők pozitív megerősítést kapjanak, illetve felelős döntéshozásra, együttműködésre, segítésadásra és segítéskérésre tanítsuk őket.

A gyerekek lelkesen vettek részt a programokon, a különböző, főként szabadtéri csapatépítő foglalkozásokon a közös játékoktól kezdve a közös főzésig. Elsősorban olyan játékokat tanultak, amelyeket a gyerekotthonokban nevelő nélkül is tudnak játszani. A közös feladatok során megismerhették egymás erősségeit és gyengeségeit, szorosabb kapcsolat alakult ki közöttük, mindez pedig hosszútávon is elősegíti a csoporttagok közötti együttműködést.

Bár néhány korábban fennálló konfliktus a táborban is jelentkezett, a nevelők konfliktuskezelési beszélgetésekkel próbálták feloldani a háttérben megbúvó feszültségeket. A táborok fontos része volt megismertetni a gyerekekkel a konfliktuskezelési megoldásokat. A három nap alatt fejlődött a résztvevők önismerete, vezetett beszélgetéseken keresztül megtanulták meghallgatni egymást, és elismerni, ha valaki valamit jól csinált.

Tovább a Kilátó Élményprogram főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek