Versenyfutás az idővel – segíts megfékezni a koronavírust!

Az UNICEF becslései szerint az elkövetkező fél évben naponta 6.000 gyermek veszítheti életét a koronavírus közvetett következményeként.

A COVID-19 járvány továbbra is az egyik legnagyobb fenyegetést jelenti, amelynek könnyedén a gyermekek lehetnek a csendes áldozatai. Vannak ugyanis olyan helyek a világban, ahol nem tudnak elkülönülni emberek, mert nincs otthonuk, nem tudnak kezet mosni, mert nem férnek hozzá a tiszta vízhez és az alapvető higiéniás körülményekhez, nem tudnak orvoshoz menni, mert az egészségügyi ellátás is csak szűkösen elérhető.

Mi azon dolgozunk, hogy a járvány itthon és a világban is minél kevesebb áldozattal járjon.

Ehhez azonban a Te segítségedre is szükségünk van!

SEGÍTEK

Amivel sürgősen segíteni tudsz:

Oktatási programok

A gyerekek otthoni tanulásához minden segítséget szeretnénk megadni eszközök és erőforrások formájában.

2000 Ft rádiós és tévés oktatási anyagokat, valamint online oktatási eszközöket jelent

SEGÍTEK

 

Higiéniás eszközök

Szappan, fertőtlenítőszer, víztisztító tabletta, gumikesztyű és egészségügyi arcmaszk – a megfelelő higiénés körülményekért.

4.000 Ft 40 db szappant vagy 16 db arcmaszkot jelent

SEGÍTEK

Alapvető gyógyszerek

Sürgősségi ellátáshoz, a krónikus betegek gyógyításához, elmaradt védőoltások beadásához.

6.000 Ft-ból 60 adag védőoltást vagy egy orvosi védőruházatot lehet megvásárolni

SEGÍTEK

Sok országban, így hazánkban is elindult a közvetlen segítségnyújtás:

Az elmúlt hetekben az UNICEF segélyszállítmányai megérkeztek megérkeztek minden kontinensre, beleértve a fejlett európai országokat és Magyarországot is.

A járvány kitörése óta az UNICEF:

  • 7.900.000 speciális védőruhát
  • 19.600.000 N95-ös légzőkészüléket
  • 36.800.000 orvosi sebészmaszkot

és több százezer védőszemüveget, gumikesztyűt, védőcsizmát, valamint több tonnányi fertőtlenítőszert és egészségügyi felszereléseket adományozott világszerte a járvány elleni védekezésre.

 

SEGÍTEK

 

A válságövezetekben továbbra is kifejezetten nagy szükség van koronavírus elleni fokozott fellépésre

 

Az  elmúlt hetekben a polgárháború sújtotta Szíriában, a világ egyik legszegényebb és legrosszabb egészségügyi rendszerével bíró Afganisztánban, a konfliktusok miatt állandó tűzfészek Gázai-övezetben és Afrika több pontján is megjelent a koronavírus, amely ezekben a régiókban különösen nagy veszélyt jelent, milliók életét kockáztatva. Ahhoz, hogy ne alakuljanak ki újabb gócpontok és a járványt a világ minden táján, tartósan megszüntethessük, globális cselekvésre van szükség.

Itthon, Magyarországon elsősorban a gyerekkórházak, valamint az anyaotthonokban, gyerekotthonokban- és rászoruló közösségekben élő gyerekek megsegítését tűztük ki célul. Számukra gyűjtünk azonnali támogatást egészségügyi, higiéniás és oktatási eszközök biztosításával. Ezen túl az otthon maradt családok számára tájékoztató programokat indítottunk, hogy hasznos tartalmakkal, útmutatókkal segítsük őket.

A járvány megállításához rád is szükség van! 

Adományoddal most mind magyar, mind más országok veszélyzónáiban élő gyerekeken segítesz!

A gyerekek támogatása mellett kiemelten fontosnak tartjuk az ápolók és orvosok felszerelésének biztosítását, hiszen ha ők védve vannak, a gyerekek is jó kezekben lesznek!

Szeretnél többet megtudni a koronavírus elleni hazai munkánkról?

Olvass a blogunkról, csatlakozz gyermekeddel az alkotótáborhoz, töltsd le a foglalkoztató füzetünket és nézd meg, milyen hazai intézményekkel dolgozunk együtt a nehéz sorsú magyar gyerekek és fiatalok jövöjéért.

 ÉRDEKEL

Egy globális kihívás, amely globális megoldást követel

Az UNICEF globális szervezetként képes felvenni a harcot a járvánnyal, ami a világ legnehezebb helyzetben lévő országaiban éppen úgy jelen van, mint Európában. A tömeges megbetegedésekkel még a legfejlettebb egészségügyi ellátórendszerrel rendelkező országok is nehezen küzdenek meg, így minden kétséget kizáróan azoknak az országoknak kiemelten segítségre van szükségük, ahol természeti katasztrófák vagy fegyveres konfliktusok tették tönkre az egészségügyi ellátórendszert, ahol nem áll rendelkezésre tiszta víz, ahova nehezen jutnak el a segélyek.

Az UNICEF más nemzetközi szervezetekkel szoros együttműködésben azon dolgozik, hogy legyőzze a betegséget és megelőzze annak terjedését. Szervezetünk higiéniás eszközöket, orvosi felszerelést és gyógyszereket juttat el azokra a területekre, amelyek a legvédtelenebbek a koronavírus terjedésével szemben, hogy segítse a veszélyben lévő családokat és gyerekeket a világ minden pontján.

Nem feledkezhetünk meg azokról a gyerekekről sem, akik nélkülünk nem tudnának boldogulni. Segítesz nekünk?

SEGÍTEK

Az UNICEF munkája a világ gyermekeiért

Hogy miért van ránk minden korábbinál nagyobb szükség?

Az UNICEF azokban az országokban is jelen van és küzd a gyerekek és családjaik jóllétéért, ahol a járvány elleni védekezésre segítség nélkül semmilyen lehetőség nincs.

A legnehezebb körülmények között élő gyerekeknek is biztosítjuk a védelemhez való jogot:

Ott is, ahol az “otthon maradáshoz” már nincsen otthon.

Ott is, ahol a betegségek kezeléséhez nincs kórház és orvos.

Ott is, ahol a kézmosáshoz nincs víz és szappan.

Ott is, ahol a távoktatáshoz nem áll rendelkezésre sem tanár, sem eszköz.

Mi ott vagyunk!

 

Szíria

Tizedik évébe lépett a válság Szíriában, amelynek a gyerekek a legfőbb áldozatai. Több millió belső menekült van az országban, családok százezrei élnek határmenti menekülttáborokban, kórházak, iskolák semmisültek meg a bombázásokban. A táborokban élők számára a higiéniás körülmények megteremtése és fenntartása mindennapi kihívást jelent, így különösen fontos, hogy minél több tisztálkodási eszközt és fertőtlenítőszert juttathassunk el a számukra.

Afganisztán

A már több mint 40 éve kisebb-nagyobb megszakításokkal folyó polgárháború miatt Afganisztán lakosságának meglehetősen nagy része alultáplált, rossz higiéniai körülmények között él, és nincs pénze még a legalapvetőbb gyógyszerekre sem, sőt mi több, a gyakori kézmosás alapvető feltételei sem adottak.

Gázai-övezet

Hivatalos források szerint a Gázai-övezetben 2 millió emberre összesen 62 darab lélegeztetőgép jut, míg a régiónak azonnal szüksége lenne 50-100 további eszközre ahhoz, hogy a kezdődő járvánnyal egyáltalán szembenézhessen.

Jemen

A jemeni konfliktus 5 éve tart, a gyerekek számára a helyzet folyamatos rémálomként írható le. A lakosság 80%-a függ a segélyektől a gazdasági összeomlás és az elhúzódó krízis miatt. Jelenleg 2 millióra tehető az 5 évnél fiatalabb súlyosan alultáplált gyermekek száma, akik az élelmiszerbizonytalanság miatt nem jutnak megfelelő táplálékhoz. Ugyanennyien nem járnak iskolába sem a bezárt intézmények és a tanárhiány miatt.

Afrika

Bár a koronavírus kezdetben csak lassan terjedt Afrikában, mostanra a kontinens 54 államából 42-ben bukkant fel a kór. A járvány a szubszaharai régióban milliók életét követelheti.

Válságkezelés Európában

A világon több százmillió ember él az alapvető egészségügyi ellátást is nélkülözve, amely mindannyiunkat veszélyeztet. Az egészség nemcsak nemzeti kérdés, mert ha jobb egészségügyi ellátást biztosítunk a világ tőlünk távoli területein, azzal magunkat is védjük a járványoktól.  Az UNICEF Európában az épp legkritikusabb helyzetben lévő országokban – többek között Olaszországban, Spanyolországban, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Görögországban, Romániában és Szerbiában – nyújt életmentő segítséget: egészségügyi felszerelést és orvosi eszközöket, higiéniás csomagokat, az online oktatáshoz tananyagot és eszközöket, valamint a koronavírussal kapcsolatos kiadványokat juttat el.

Az UNICEF Magyarország a folyamatos ismeretterjesztés és segítségnyújtás részeként útmutatót készített a szülőknek, a gyerekeknek és a tanároknak a koronavírussal kapcsolatos helyes gyakorlatokról, létrehoztunk egy online művészeti Alkotótábort, valamint legújabb blogunkon neves gyermekjogi szakértők segítenek eligazodni a járványhelyzet okozta megváltozott mindennapokban. Ezen túl hazai gyermekvédelmi intézményeknek, gyermekkórházaknak, illetve hátrányos helyzetű közösségeknek igyekszünk támogatást nyújtani.

SEGÍTEK

Segélyszállítmány érkezett Olaszországba

Március 30-án megérkeztek Rómába az UNICEF által biztosított egészségügyi védőfelszerelések, amelyek többek között sebészi maszkot, gumikesztyűt, védőruhát és lázmérőket tartalmaztak. A készleteket azonnal kiosztották azokban az egészségügyi létesítményekben, ahol nagy számban kezelnek koronavírus fertőzötteket.

Harc a koronavírus ellen Spanyolországban

Április 7-én megérkezett az első segélyszállítmány Madridba, amely 48.000 kézfertőtlenítőszert, 7.200 kesztyűt tartalmazott. A következő rakománnyal, amely az elkövetkező napokban érkezik meg, 418.000 maszkot, több mint 1 millió kesztyűt, 100.000 tesztcsomagot, 1000 védőruházatot és tovább 44.600 adag kézfertőtlenítőt várnak, hogy mielőbb lelassíthassák a koronavírus terjedését a szintén gócponttá vált országban.

 

 

 

Segítségnyújtás Horvátországban

Szintén március 30-án 4 tonnányi segélyszállítmány érkezett Zágrábba az UNICEF koppenhágai raktárából, amely 30.000 FFP2 és FFPs-as maszkot, 30.000 gumikesztyűt, 18.000 védőruhát, 4.000 veszélyes orvosi hulladék tárolására alkalmas szemetest, 2.500 védősapkát és 130 pár gumicsizmát tartalmazott.

Globális kampány a lokális eredményekért

Az UNICEF az ENSZ részeként csatlakozott ahhoz a misszióhoz, amelynek célja, hogy a világon mindenütt felvegye a harcot a koronavírus ellen. Szervezetünk a segítségnyújtásban a gyermekeket és családjaikat helyezi középpontba, valamint kiemelt figyelmet fordít a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberekre. A kezdeti segítségnyújtás óta összesen 4.27 millió kesztyűt, 573.000 sebészi maszkot, 98.931 N95-ös speciális maszkot, 156.557 védőruhát és 12.750 védőszemüveget juttattunk el világszerte.

 

A segítség eljut – földön, vízen, levegőben

Az UNICEF koppenhágai raktárában a munkaerőhiány és a korlátozások ellenére folyamatosan zajlik a logisztikai szervezés, hogy minden szükséges eszközt a lehető legrövidebb időn belül beszerezhessünk és eljuttathassunk a helyszínekre.

Oltóanyag-kutatás Franciaországban

Kutatók kísérleteznek a franciaországi P3-as biztonsági szintű VirPath laboratóriumban azzal a céllal, hogy minél több ismeretet szerezzenek a koronavírusról és mielőbb megtalálják a betegség ellenszerét.

Az UNICEF Magyarország nem kap finanszírozást az ENSZ-től.

Munkánkat kizárólag önkéntes adományokból és partneri együttműködésekből finanszírozzuk.

Hogy miért kiemelkedően fontos a munkánk?

  • Mert a világ gyerekeinek felét az UNICEF és partnerei oltják be a megelőzhető betegségek ellen, a vakcinák minden percben öt életet mentenek meg
  • Mert az ivóvíz biztosítása az egészség és a járványveszély elhárításának alapvető feltétele: idén 28,4 millió embert juttatunk tiszta vízhez. Ha nincs tiszta víz, a járvány terjedésének semmi sem szab határt.
  • Ötmillió alultáplált gyermek vár tőlünk segítséget ezekben a pillanatokban is.
  • A jelenlegi helyzetben a higiénia fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni: az UNICEF például a rohingyák csatornarendszer nélküli menedékein 500 ezer, a szíriai táborokban 2 millió embernek segít az alapvető higiéniás feltételek megteremtésében.
  •  Ahhoz, hogy a világ közösen leküzdhesse a globális járványt, sehol sem maradhatnak gócpontok. A legvédtelenebb közösségekben ehhez a humanitárius szervezetek segítségére van szükség.
  • Az összezártság, bezártság növeli a konfliktusok és a bántalmazás esélyét – az UNICEF világszerte harcol a gyermekeket érő erőszak és kizsákmányolás minden formája ellen.

SEGÍTEK

Segítség nélkül a világ legkiszolgáltatottabb, embertelen körülmények között élő gyermekei még nagyobb veszélynek lennének kitéve, a betegségek terjedése pedig a világon mindannyiunk életét befolyásolja.  

Az UNICEF a kormányokkal együttműködve dolgozik azon, hogy a világ gyenge egészségügyi rendszerrel ellátott országaiban ne terjedhessen el a vírus, beláthatatlan következményeket okozva és újabb gócpontokat nyitva ezzel.

Egészségügyi felszerelést szállítunk oda, ahol erre a legnagyobb szükség mutatkozik és folytatjuk a munkát, hogy minden gyereknek jusson oltás, víz, élelem és megfelelő higiéniai feltételek között vészelhesse át az előttünk álló időszakot.

Ehhez azonban a te segítségedre is szükségünk van!

 

Harcolj velünk te is a vírus ellen

Adományoddal segítheted a munkánk!

SEGÍTEK