Workout For Water – Mozdulj a gyerekekért!

November 18-án azért edzettünk együtt egy globális mozgalom részeként, hogy minden gyerek számára biztosítva legyen a tiszta ivóvíz!

Szeretnénk figyelmedbe ajánlani az UNICEF azon kezdeményezését, amit a Gyermekek Világnapja elé, 2017. november 18-ára időzítve szerveztek meg edzőtermek százaiban, világszerte.  A kampány szószólója és résztvevője a világhírű Hugh Jackman. Az általa készített felhívás a videóra kattintva tekinthető meg:

 

Az idén az UNICEF Magyarországon keresztül a magyar edzők és edzőtermek is csatlakozhattak ehhez az akcióhoz. A program lényegeként ezen a szombati napon – két nappal a november 20-i globális gyermeknapot megelőzően – együtt hívtuk fel a figyelmet a veszélyben lévő gyerekek problémáira a sport és a mozgás által.

A világon naponta 16.000 gyermek veszti életét olyan okok miatt, amelyek megelőzhetőek lettek volna. Az élelem és a védőoltások hiánya mellett az egyik legnagyobb jelentősége a tiszta ivóvíznek van. Ma 2.1 milliárd olyan ember él a Földön, aki nem jut napi szinten hozzá a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízhez. November 18-án, Új-Zélandtól Kanadáig, több ezer ember sportolt egyszerre az UNICEF különleges akciójának keretében azért, hogy a vízhiánnyal leginkább érintett régiókban minél több kisgyereknek tudjunk életmentő segítséget biztosítani.

A világszintű gyűjtés keretében mindeddig több mint 580.000 dollár adomány gyűlt össze, ami 1402 db fúrt kút létrehozását teszi lehetővé a szárazság sújtotta Kelet-Afrikában.

A mozgás öröm, a gyermekeknek segíteni pedig fantasztikus érzés!

Ők is velünk sportoltak a Workout For Water keretében:

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek