Nemzetközi kiadványok

Az UNICEF központja és a szervezet firenzei Innocenti Kutatóközpontja évente számos kiadványt és publikációt ad ki a gyermekek globális helyzetéről. Némelyek átfogó, éves számvetések, mások egy-egy  gyerekcsoportot vizsgálnak, megint mások aktuális, égető téma köré csoportosulnak. Hangot adnak a gyerekeknek, megvilágítják a problémák mögöttes okait, beszámolnak eredményekről, és konkrét javaslatokat nyújtanak az érdekelt felek számára. Az UNICEF munkája a bizonyítékokon alapuló stratégián alapszik. Éppen ezért az UNICEF kiemelt hangsúlyt helyez az adatgyűjtésre és az adatok megfelelő értelmezésére, bemutatására.

A bizonyítékon alapuló munka mellett legalább ilyen fontos számunkra az átláthatóság is. Az UNICEF minden év késő tavaszán közzéteszi éves beszámolóját az elért eredményekről és gazdálkodásáról, és külön jelentéseket szán a humanitárius eredmények, a beszerzési és ellátási lánc és munkája más területének bemutatására is. Az UNICEF minden év elején közzétesz egy jelentést arról, mely területekre és programokra pontosan mekkora finanszírozásra van szüksége.

Az alábbiakban a legfontosabb kiadványok és jelentések magyar összefoglalóját gyűjtöttük össze. További angol nyelvű publikációk a http://www.unicef.org/publications/ oldalon érhetők el.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek