Sajtóközlemények

Children Need Peace: Az UNICEF Magyarország új termékeinek megvásárlásával a háború elől menekülő gyerekeket támogatod

2022. április 27. 11:49

Budapest 2022. április. 22. – A háború kezdete óta az ukrajnai gyerekek közel kétharmadának kellett elhagynia az otthonát. Az UNICEF életmentő szolgáltatásokkal segíti a menekülteket és a háborús területeken élőket, vásárlásoddal te is hozzájárulhatsz, hogy jobb körülmények között, nagyobb biztonságban vészeljék át ezt a nehéz időszakot.  

 

Az UNICEF Magyarország 2021 novemberében indította el új, formabontó webshopját: a webshop.unicef.hu oldalon a világ legnagyobb gyerekjogi szervezetének sajátmárkás termékei mellett jól ismert hazai gyártók, tervezők egyedi termékei és limitált kollekciói is megvásárolhatók. A felület elindításával a hazai adományozási kultúra fejlesztése is célja volt a szervezetnek, a látogatók minden egyes vásárlással az UNICEF programjait, vagyis a legkiszolgáltatottabb gyerekeket támogatják.

Az UNICEF Magyarország a napokban mutatta be legújabb, hazai tervezésű és gyártású sajátmárkás termékeit, amelyek az Ukrajnában zajló háborúra reagálva készültek. A Children Need Peace kollekció darabjainak (egyedi logóval ellátott bögre, karszalag, kitűző és vászontáska) megvásárlásával adományozóink az ukrajnai menekült, illetve a háborús területen nehéz körülmények között túlélni próbáló gyerekeket is segíthetik.

Az ukrajnai háború gyerekek millióinak életét keseríti meg. Az ENSZ Menekültügyi Szervezetének adatai szerint április 16-ig közel 4,8 millió ember – kilencven százalékuk nő és gyerek – hagyta el a fegyveres konfliktus sújtotta országot, 7,1 millióan pedig – köztük 2,8 millió gyerek – Ukrajnán belül kerestek biztos menedéket maguknak.

Az UNICEF 25 éve dolgozik az országban, 2014 óta nyújt humanitárius támogatást a konfliktus sújtotta területeken, és idén február 24-e, a háború kezdete óta sem hagyta magára az ukrajnai gyerekeket. A világszervezet egyre nagyobb jelenléttel és egyre kiterjedtebb programokkal segíti a lakosságot a vészhelyzetben, jelenleg öt regionális irodájának kétszáz munkatársa dolgozik a térségben, akik az elmúlt hetekben az UNICEF 27 partnerszervezetének segítségével közel 820 ezer embert, köztük terhes nőket és gyerekeket láttak el életmentő, azonnal fogyasztható élelmiszerekkel, táplálékkiegészítőkkel, egészségügyi és orvosi felszerelésekkel; 300 ezer embert tiszta ivóvízzel és higiéniai felszerelésekkel; 59 ezer gyereket pedig tanszerekkel. Humanitárius készpénzátutalások keretében több mint 70 ezer család kap segítséget az UNICEF-től és húsz ún. „mobil csapat” nyújt pszichoszociális támogatást a traumatizált menekülteknek.

Az UNICEF munkatársai olyan, rendkívül súlyos támadásoknak kitett térségekben is jelen vannak, mint a Kijev közelében fekvő Bucsa, Irpin és Vishhorod, az Ukrajnával szomszédos országokban pedig az ENSZ Menekültügyi Szervezetével közösen felállított Kék Pontokban segítik a rászorulókat: munkájuk során eddig több mint 33 ezer menekülőnek nyújtottak értékes segítséget és szolgáltatásokat. A szervezet azt tervezi, hogy a következő hetekben tovább bővíti tevékenységi körét Ukrajnában és a környező országokban, hogy minél több emberhez juthassanak el életmentő segélyszállítmányai és programjai.

Az ukrajnai gyerekek óriási veszélyben vannak. Vásárlásoddal, adományoddal te is tehetsz azért, hogy segíthessünk nekik.

 

 

Az UNICEF Magyarország webáruháza: https://webshop.unicef.hu/