Sosem a gyerekek kezdik a háborút

 

250

Az UNICEF évente világszerte több mint 250 humanitárius helyzetben lép közbe a gyermekek szükségletei biztosítása érdekében – gyógyszert, oltásokat, egészséges ivóvizet és más életmentő segítséget juttat el hozzájuk, biztosítja a gyermekek biztonságos környezetben való tanulását, védelmét a bántalmazás, visszaélések és kizsákmányolás ellen.

Minden veszélyhelyzetben élő gyermeknek speciális segítségre van szüksége képességei teljes kibontakoztatásához és ahhoz, hogy egészséges és produktív felnőtté váljék. Sokan közülük olyan helyeken nőnek fel, amelyek az újságok címlapján szerepelnek világszerte. Azonban sok más gyermek is óriási szenvedések közepette él, róluk azonban ritkán hallani.

85 és 59 millió

2014-ben az UNICEF humanitárius akciót indított a gyermekekért (HAC: Humanitarian Action for Children); e globális felhívás kiemeli a legégetőbb kihívásokat, amelyekkel a gyermekek veszélyhelyzetekben szembesülnek. Részletesen meghatározza a szükséges támogatásokat és a legnehezebb körülmények között is elérhető eredményeket. A HAC 2014 az UNICEF eddigi legnagyobb humanitárius felhívása – összértéke 2,2 milliárd dollár –, amelynek célja életfontosságú segítség nyújtása 85 millió ember, köztük 59 millió gyermek számára.

A világ ezen és más országaiban az adományozók nagylelkű támogatásának köszönhetően az UNICEF a nemzeti kormányokkal, a civil társadalommal, a partner szervezetekkel és az ENSZ speciális ügynökségeivel együttműködve segíti a közösségeket a válságra való felkészülésben, a kirobbant válságok kezelésében, a lehető legtöbb emberélet megmentésében és a gyermekek jogainak és jólétének védelmében.

Ne feledjük: sosem gyerekek kezdik a háborút!

2513

A kampány eredményeként 2513 hívás érkezett be a 136 66-os adományvonalra.

A kampány elemei:

Kapcsolódó dokumentumok:

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek