Szexuális edukációról szülőknek és tanároknak

Vigyázzunk egymásra, és segítsük hozzá a gyerekeket a tudatos, egészséges élethez, aminek természetes része a szexualitás. A szülők és tanárok számára letölthető kézikönyvekben az érdeklődők megtalálhatják a szexuális nevelés első lépéseiben nyújtott tanácsainkat és információkat kaphatnak akár arról, hogy milyen szűrőprogramot érdemes használni a gyermekünk számítógépén, hogy elkerülje a kéretlen, szexuális jellegű tartalmat, és arról is, hogy mi a teendő, ha gyereküket, vagy akár egy ismerős gyereket szexuálisan céllal zaklatnának.

Anyagainkban az érdeklődők további hasznos információkat találhatnak a nemi betegségek terjedéséről, tüneteiről, illetve a jelenlegi hazai és nemzetközi helyzetről. Kézikönyvünk többek között ezekre a kérdésekre ad választ:

Mikor kezdjük a szexuális nevelést? Hogyan készüljünk fel a nehéz beszélgetésekre? Mi a baj a tabukkal, a gólyamesével? Hogyan védjük meg a gyerekeket a pornográf tartalmaktól? Mit gondol a magyar társadalom a szexuális felvilágosításról.

A szülőknek szóló kézikönyv segítséget nyújt abban, hogyan beszélgethetünk a gyerekünkkel a „kényes” témákról, hogyan lássuk el az életkorának megfelelő ismeretekkel gyermekünket, amik segítik a biztonságát és a fejlődését, illetve mérséklik azokat a káros hatásokat, amik a médiából, vagy akár a kortársaitól érhetik.

A pedagógusoknak szóló dokumentumban az érdeklődő tanárok megtalálhatják a szexuális nevelés iskolai kereteiben való megvalósításához nyújtott tanácsainkat, a pedagógusokat segítő videók szövegeit, és azt is, hogy mi a teendő akkor, ha egy tanítványunkat szexuális kizsákmányolás céljával zaklatnának. Letölthető anyagainkon túl, az alábbi linken teljes prevenciós programot érhet el videókkal, cikkekkel, szakmai beszélgetésekkel, kutatási anyagokkal és eredményekkel, a MAC AIDS Fund támogatásával.

Fiatalok és megelőzés

A UNICEF Magyarország tudástárának fő támogatója:

Magyar Suzuki Zrt.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek