UNICEF Gyerekbarát Települések is csatlakoztak

Orosháza

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata is részt vett az UNICEF Gyerekhang programon és az együttműködéshez csatlakozott a Gyarmati Trans a Környezetért Alapítvány is.
Podhorszky Viktória Anna, a város egyik ifjúsági alpolgármestere az Orosházi Városi Televízió operatőrével  készített riportokat iskoláskorú gyerekekkel, fiatalokkal a környezetvédelem és az egészségtudatosság témakörében.

November 20-án Városi Gyermek- és Ifjúsági Parlamentre került sor, melyen Dávid Zoltán polgármester köszöntője után ugyancsak a környezetvédelem és az egészségtudatosság voltak a témák. A fiatalok maguk bonyolították le a parlamentet. A moderátorok Nemesvári Adriennel, a Mi-Értünk Prevenciós Egyesület segítője, Podhorszky Viktória Anna, ifjúsági alpolgármester és Kunos Roxána Lilla, ifjúsági polgármester voltak.
A moderátorokat szakemberek készítették fel, úgymint gyermekorvos, gyermekpszichológus és a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi munkatársa.
A fórumot követően a Gyarmati Alapítvány vetélkedővel várta a résztvevőket, melynek nyertesei értékes – és egészséges – nyereményekkel gazdagodtak.

 

Zalaegerszeg

A Zalaegerszeg Városi Diákönkormányzat Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával 2017. november 15-én rendkívüli diákparlamentet és diák közmeghallgatást hívott össze, ahová a településen működő oktatási intézmény diákjai kaptak meghívást. A kezdeményezés szorgalmazza, hogy a fiatalokat vonják be a települési döntés előkészítésekbe. Ennek jegyében Juhász Előd János diákpolgármester elnökletével rendkívüli diákparlamenti napot, azaz diákoknak szóló közmeghallgatást tartottak a város dísztermében, ahol a zalaegerszegi általános és középiskolákból érkezett delegáltak a városi önkormányzat képviselőivel oszthatták meg a lakóhelyükön általuk tapasztaltakat.
A rendezvényen köszöntőt mondott Bali Zoltán önkormányzati képviselő, jelen volt továbbá Balaicz Zoltán polgármester, Bognár Ákos önkormányzati képviselő, az Új Nemzedék Közösségi Tér vezetője, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető és Farkas Szabina ifjúsági szakreferens, akik megismerkedtek a diákok javaslataival és észrevételeivel.

A zalaegerszegi részvételről ITT olvashatsz bővebben.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek