Tegyél az egészségedért! Tegyél másokért! – A víz világnapja 2021.

Mint az emberi élet elengedhetetlen feltételét, 2010 júliusában az ENSZ Közgyűlése alapvető emberi joggá nyilvánította a tiszta ivóvízhez, valamint a megfelelő tisztálkodási és higiéniai lehetőségekhez való hozzáférést.

Mégis, ma világszerte minimum 1,5 milliárd ember számára nem elérhető a megfelelő minőségű víz. Közülük 450 millió gyermek, ami azt jelenti, hogy a világon minden ötödik gyerek vízhiánnyal küzd. A klímaváltozás miatt ma a világ legnagyobb problémái a vízhez kapcsolódnak: a tengervízszint emelkedése, a megváltozott áramlások, a szárazságok számtalan kihívással szembesítik az emberiséget. A világon naponta mintegy 700 gyermek halálát okozza, hogy nem jutnak megfelelő mennyiségű és minőségű vízhez.

Az UNICEF azért dolgozik, hogy a világ valamennyi gyermeke számára elérhető legyen a biztonságosan fogyasztható víz.

 

Mit tehetek?

A víz maga az élet! Számodra is az!

 

Ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk, testünk könnyebben el tudja látni elemi funkcióit: a vitaminok, a szénhidrátok és a fehérjék is megfelelően oldódnak, az esszenciális tápanyagok behatolnak a sejtekbe, miközben a méreganyagok kívül maradnak. Építjük immunrendszerünket, bőrünk ragyogóvá válik, vitalitásunk nő. Még testünk hőmérséklet-szabályozási, izomépítő és zsírégető képessége is összefügg a vízfogyasztással. Egy felnőtt szervezet átlagosan napi 1,5–2 liter vizet veszít légzéssel, emésztéssel és izzadással. Ezt a mennyiséget esszenciális pótolni! Élj egészségesen, figyelj a folyadékbevitelre!

 

Kampányt indítok!

Vegyél részt kampányunkban, állítsd magad kihívás elé és segíts olyan gyerekeken, akiknek minden nap egy új kihívás, hogy tiszta vizet ihassanak!

Készen állsz?

Akkor rajta!

 

Kezdd el kampányod!

A CSATLAKOZOM gombra kattintva hozd létre a profilod! Írj a célodról, arról, mit jelent számodra a víz, miért fontos, hogy egészségesen élj és arról is, miért tartod fontosnak a vízszegénységgel küzdők megsegítését!

Tűzz ki egy célt! Mennyit szeretnél összegyűjteni és milyen célt támogatnál belőle? Majd árazd be a napi vízfogyasztásod és kérd arra ismerőseidet, családodat, barátaidat, hogy segítsék a számodra fontos ügyet tetszőleges összeggel minden elfogyasztott pohár víz után! Oszd meg a célod minden létező felületen, kérj ismerősöket és ismeretleneket arra, hogy támogassanak kihívásodban, amellyel hozzájárulsz a saját egészségedhez és rászoruló családok vízellátásához is!

Légy magadra büszke!

Kürtöld világgá, hogy a Víz Világnapja alkalmából tettél önmagadért és tettél másokért is! Jót tenni jó!

Tűzz ki egy célt! Segítünk!

 

  • Segíts egy családnak egy hónapra higiénés eszközök biztosításával. Az UNICEF Higiéniai csomagja 12.000 forint.
  • Gyűjtsd össze egy ivóvíz tisztítására és részleges fertőtlenítésére szolgáló szűrő árát, amely 18.000 forint.
  • Gyűjtsd össze egy kéziszivattyú telepítéséhez szükséges eszközök árát, amely 40.000 forint.
  • Vagy ha nagyon bátor vagy, merj nagyot álmodni és segíts egy víztartály árával! Egy összecsukható, 1500 liter víz biztonságos tárolására alkalmas tartály 300.000 forint.

 

A víz maga az élet és az egyik legjobb humanitárius befektetés is: egyes számítások szerint minden dollár, amit vízminőség-javításra és szanitációra költünk, 8 dolláros megtakarítást eredményez a későbbiekben. A befektetés pedig nem is feltétlenül drága: már egy darab, mindösszesen két forintba kerülő víztisztító tabletta 4-5 liter vizet képes megtisztítani. Ez elegendő egy gyermek egynapi szükségleteihez.

 

Sikeres gyűjtést kívánunk!

 

Köszönjük, hogy segíted munkánkat!

 

SEGÍTS A KRITIKUS HELYZETBEN LÉVŐ GYEREKEKNEK!

Támogass a Víz Világnapja alkalmából!

Kezdd el kampányod!