100 napja tart a háború Ukrajnában

Február 24-e óta több mint 5 millió gyermek kényszerült otthona elhagyására. 3 millióan belső menekültté váltak saját hazájukban,  2,2 millióan pedig valamelyik szomszédos országban találtak menedékre. Legkevesebb 262 gyermek veszítette életét, 415-en pedig súlyos sérüléseket szereztek.

 

5 helyi irodánk munkatársaival – Kramatorskban, Mariupolban, Luhanszkban, Donyeckben és Lvivben – azért dolgozunk, hogy minden rászorulót elérjünk, és mindenkihez eljuttassuk a segítséget, országon belül és a határokon túl! Eddig több mint 3.000 tonnányi segélyszállítmányt juttattunk el Ukrajnába gyógyszerek, tanszerek, víz, higiéniai csomagok és élelmiszerek formájában.

A harcok azonban nem csillapodnak és egyre több családnak van szüksége a segítségünkre!

SEGÍTEK

 

MIT ÉRTÜNK EL EDDIG ADOMÁNYOZÓINK SEGÍTSÉGÉVEL?

Az UNICEF 59 mobil gyermekvédelmi csapatot működtet az ország 11 régiójában

 

  • Partnereinkkel együtt 150 „Splino” elnevezésű gyermekbarát és információs központot hoztunk létre Ukrajna-szerte, ahol a háború elől menekülő családok egészségügyi és pszichoszociális ellátásban részesülhetnek, élelmet és alapvető higiéniai felszereléseket kaphatnak.
  • Az UNICEF és az UNHCR elindította Moldovában, Romániában, Lengyelországban, Bulgáriában, Szlovákiában és Olaszországban az úgynevezett „Kék pontok” szolgáltatását, amellyel kulcsfontosságú segítséget nyújtanak az úton lévő családok számára. Összesen 25 ilyen létesítmény működik az említett országokban. A kék pontok naprakész információval látják el a menekülőket és gondoskodnak a kísérő nélküli gyerekek azonosításáról, védelméről, valamint lehetőség szerint a családdal való újraegyesítésről.

A segítségnyújtást eddig is és a jövőben is nagylelkű adományozóinknak köszönhetően vihetjük csak véghez!

 

Az elhúzódó konfliktus miatt hosszú távon kell kiállnunk a háború sújtotta ukrajnai gyermekekért. Biztosítanunk kell a túlélésükhöz szükséges alapvető feltételeket, valamint a védelmet és az oktatást, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy ország háború utáni újjáépítése.

Ez csak Veled együtt sikerülhet! Éppen ezért arra kérünk, hogy állj a gyerekek ügye mellé és rendszeres adományozóként segítsd az UNICEF munkáját egy kisebb, számodra még nem megterhelő összeg havi szintű felajánlásával!

 

Kérjük, segítsd Te is a munkánkat, hogy továbbra is biztosíthassuk a gyermekek vészhelyzeti és hosszú távú ellátását!

SEGÍTEK

Az UNICEF szoros együttműködésben van az Ukrán Szociálpolitikai Minisztériummal, hogy minél hatékonyabban valósuljon meg a kísérő nélküli menekült gyermekek védelme és azonosítása, valamint a szociális intézetekből és bentlakásos iskolákból áthelyezett gyerekek megóvása. Az UNICEF az Európai Bizottsággal is együtt dolgozik a gyermekvédelmi kihívások megoldásának érdekében.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK