Jótékony adventi kalendárium a gyerekekért

Tárd ki a szíved, nyiss ki egy ablakot!

A világon gyerekek milliói néznek szembe a fagyos téllel, a fűtött otthon, a vastag téli ruhák és az alapvető élelmiszerek hiányával. Idén karácsonykor adj meleget a háború sújtotta területeken élő gyermekeknek! 

Adventi kalendáriumunk minden ablaka jótékony ajándékokat rejt, melyekkel védelmet nyújthatsz a hideg ellen, ételt tehetsz az ünnepi asztalra, és mosolyt csalhatsz a szomorkás arcokra.

Nyiss ki egy ablakot virtuális adventi kalendáriumunkon, és a felajánlott adományodból nélkülözhetetlen segítséget biztosítasz a legnagyobb szükségben élőknek: az ukrajnai háború elszenvedőinek, a szír konfliktus elől menekülőknek és az afganisztáni válság legvédtelenebb áldozatainak. Azoknak a gyerekeknek, akik nem számíthatnak békés ünnepekre.

SEGÍTEK

Hogyan használd jótékony adventi kalendáriumunkat?

Adventi kalendáriumunk minden egyes ablakában ajándékötleteket találsz: takarót, sapkát, sálat, kesztyűt, bélelt kabátot, meleg cipőt, fűtéshez elektromos eszközöket vagy fűtőanyagot, élelmiszert, gyógyszert vagy éppen játékot. A választott virtuális tárgy árát adományozd az UNICEF-nek, és mi nemcsak beszerezzük azokat neked köszönhetően, de el is juttatjuk a rászoruló gyerekekhez.

SEGÍTEK

Már egyetlen takaró árával is rengeteget segítesz azért, hogy minél több olyan gyerek vészelhesse át biztonságban a zord telet, akit erőszakkal fosztottak meg otthonának melegétől.

 

 

Téli segítségnyújtás – az egyik legnagyobb összefogás a háborús konfliktusoktól szenvedő gyerekekért

Az UNICEF már a hideg beköszöntét megelőzően, hónapokkal ezelőtt megkezdte a mozgósítást annak érdekében, hogy a fegyveres harcok miatt úton lévő, átmeneti táborokban, óvóhelyeken, szétbombázott házakban vagy fűtetlen épületekben tartózkodó vagy országukon belül menekültté váló gyerekeken és családokon időben segíteni tudjon.

A gyűjtésünk középpontjában azok a területek állnak, ahol nap mint nap olyan atrocitások történnek, amelyeknek közvetve vagy közvetlenül, de a gyermekek a legfőbb áldozatai. Ahol az ország vezetése gazdasági vagy politikai okokból nem képes megteremteni a polgári lakosság kellő védelmét, és így a gyerekek létfenntartása kerül veszélybe.

Ukrajna, Szíria, Afganisztán és a környező országokban létesített menekülttáborok olyan helyek, ahol most télen óriási szükség van a segítségre.

SEGÍTEK

Történetek a helyszínről – Ukrajna, Szíria, Afganisztán

SEGÍTEK

Helyben segítünk és maradunk!

Az UNICEF a legnehezebb körülmények között is megszervezi a segítségnyújtást: helyben szerzi be a termékeket és nagy tételben vásárol, így nemcsak kedvezőbb áron tud hozzájutni a felszerelésekhez, de a helyi gazdaságot is segíti ezzel. Az adományokból a tárgyi segítség megvásárlása mellett a logisztikai feladatokat is elláthatjuk, valamint finanszírozhatjuk a gyermekvédelmi programokat működtető személyzetet és az ahhoz szükséges infrastruktúrát. Hosszú távon rendszeres adományozóinknak köszönhetően végezhetjük fenntarthatóan a munkánkat.

2022/2023 telén még nagyobb szükség van a segítségnyújtásra, mint valaha!

Ukrajna

A 2022. február 24-én kirobbant háború következtében 3,3 millió ember szorul jelenleg is humanitárius segítségnyújtásra. Az UNICEF a tél elleni védekezés során 6 területre koncentrál: 1000 iskolában és közel 100 átmeneti szállásként működő gyűjtőközpontban fogunk alsós gyerekeknek téli ruhacsomagokat kiosztani. 20 kórháznak juttatunk el fűtőanyagokat, hősugárzókat, vízmelegítőket valamint generátorokat, hogy a bombázások okozta áramkimaradások alatt is működni tudjanak az intézmények. 40.000 olyan ukrajnai gyereknek szeretnénk segíteni, akik az éppen zajló összecsapások okán most is úton vannak. A téli hónapok során 30.000 családot szeretnénk ellátni alap élelmiszerekkel, gyógyszerekkel és téli ruházattal.

SEGÍTEK

Szíria és a környékbeli menekülttáborok

Közel 750.000 gyereket érint a 11 éve húzódó szíriai válság. A közel-keleti régióban a téli hőmérséklet gyakran 0 Celsius fok alá süllyed, ami a menekülttáborokban élő gyerekek számára még nagyobb egészségügyi kockázatot jelent. A határmenti létesítményekben, Jordániában, Törökországban, Libanonban, Irakban és Egyiptomban is számtalan olyan család él, akiknek a legkisebb adomány is reményt jelent. Egy meleg takaró, egy vastag kabát vagy elektromos hősugárzó kiemelt jelentőséggel bír a leghidegebb napokon. Az UNICEF a téli segítségnyújtás során élelmiszersegélyt, higiéniai eszközöket és játékokat is biztosít az általa fenntartott oktatási és rekreációs intézményekben. Sok 11 éves korú gyerek még sosem tapasztalta meg a békét, csakis a menekülttábori élet valóságát.

SEGÍTEK

Afganisztán

815.000 embernek szeretnénk humanitárius segítséget nyújtani a téli időszak során, amikor is a hőmérséklet akár -12 Celsius fokig is süllyedhet. A lakosság 70%-a már a nyári hónapokban sem volt képes fedezni az alapvető szükségleteit, a hideg beköszöntével pedig még válságosabbra fordult a helyzet. A szegénység, az aszály, a járványok felbukkanása és az elhúzódó konfliktus egyre mélyebb nélkülözésbe taszítja a már így is kilátástalan helyzetben élő családokat. A tárgyi segítség mellett a pénzadomány teszi lehetővé azt, hogy a háztartások ne csak megkapják a segítséget, de azt a helyi gazdaságba visszaforgatva költhessék el: a piacokon, az üzletekben, a helyi kereskedőket és vállalkozásokat is támogatva ezzel. Az afganisztáni segítségnyújtás során kiemelt figyelmet fordítunk a lánygyerekek védelmére: rehabilitációs központjainkban kifejezetten lányokat segítő szolgáltatásokat is fenntartunk.

SEGÍTEK

 

Segítségnyújtás másként – további ötleteink karácsony alkalmából

Vásárolj szeretteidnek webshopunkban jótékony ajándékot, indíts adománygyűjtő kampányt vagy lepd meg gyermekismerősödet a két kis dínó levélcsomagjaival!

Tárd ki a szíved

és nyiss ki egy ablakot az adventi kalendáriumon!

SEGÍTEK