Apák Napja

Családi programokkal és sztárokkal ünnepelte az apákat az UNICEF

 

Sztárokkal és programokkal ünnepelte az Apák napját az UNICEF Magyarország június 17-én. A nemzetközi gyermekjóléti szervezet most először hirdetett ingyenes rendezvényt az ünnepnapra, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a korai kötődés fontosságára, arra, hogy az apa nem második számú szülő, hanem az egyik legfontosabb ember a gyermek életében

 

 

A Marczibányi Sportcentrumban olyan hírességek osztották meg az apasággal kapcsolatos tapasztalataikat mint Varró Dániel író, Sebestyén Balázs, Hajós András műsorvezetők, valamint Oláh Gergő és Majoros Péter Majka zenészek. Ugyancsak megszólalt Nánási Pál fotós, Nyáry Krisztián író-irodalomtörténész, Ács Dániel újságíró, Rónai Egon, Harsányi Levente és Lukács Miklós műsorvezetők, valamint Mogács Dániel humorista. A pódiumbeszélgetéseken szakértők, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő központ intézményvezetője, Dr. König Róbert gyermeksebész és Vida Ferenc, az Apa magazin főszerkesztője is kifejtették véleményüket arról, hogy milyen kihívásokkal és örömökkel kell szembenéznie egy édesapának. 

Az UNICEF Magyarország továbbra is gyűjti  az izgalmas, érdekes és vicces saját apás történeteket. Oszd meg te is a kedvencedet az Apa-sztori oldalon és nyerj értékes ajándékokat.

Megosztom az apa-sztorimat

 

Nézd meg képgalériánkat a pódiumbeszélgetésekről:

 

Az ingyenes Apák napi eseményen több sportolási lehetőség, futball és kosármeccsek, ping-pong és csocsóasztalok, squash, óriás ugrálóvár, kreatív foglalkozások, közös LEGO építés és robotprogramozás szórakoztatták a kicsiket és a nagyokat, akik a Nickelodeon jóvoltából találkozhattak Dórával, a felfedezővel és SpongyaBobbal is.  

 

A főtámogató, a Cofidis sátrában hamar elvált, hogy melyik apának miben rejlik a szuperereje. Az apukák kreatív játékokon tesztelhették képességüket. Kora délután gyerekek és felnőttek együtt nézték, ahogy 300 természetben lebomló, környezetbarát lufi emelkedett egyszerre a levegőbe.

 

 

Szerettük volna méltó módon felköszönteni az édesapákat. A legújabb kutatások is azt bizonyítják, hogy az első ezer nap rendkívül fontos a gyermek fejlődése szempontjából, lényeges, hogy az apák az első pillanattól kezdve foglalkozzanak a kicsikkel, beszéljenek hozzájuk, játsszanak velük, gondoskodjanak róluk. Reméljük, hogy a rendezvény sok családnak jelentett kellemes időtöltést” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

Mindannyiunknak fontos, hogy merjünk apák lenni, törődjünk a gyermekeinkkel és gondoskodjunk róluk felelősséggel. Ezek azok az értékek, amik vállalatunk alappillérei is és a céges márkaértékeink is ugyanezt a szellemiséget tükrözik, amit ügyvezetőként és apaként egyaránt fontosnak tartok. Bízunk abban, hogy ez az esemény hozzásegít minél több apukát ahhoz, hogy tudatosuljon bennük milyen fontos szerepük van a családban és a gyerekek életében. Ezért döntöttünk úgy, hogy főtámogatóként a program mellé állunk” – mondta Holló Bence, a Cofidis Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az Eisberg is örömmel csatlakozott a rendezvényhez támogatóként, hiszen az apa fontosságának szerepére már korábban is számos módon hívta fel a figyelmet. Gyermekek és szüleik örömmel fogyasztották a hűsítő, friss salátákat a nyári melegben.

 

Nézd meg videóinkat a rendezvényről:

 

Fantasztikus hangulatban telt ez a vasárnap, köszönet érte minden támogatónak, a kerekasztal beszélgetések részvevőinek, az önkénteseknek és a látogatóknak is.

 

 

Az apák és a gyerekek életében fontos a közösen eltöltött minőségi idő, és ez a gondoskodás közös értékünk. – A program főtámogatója a Cofidis

 

 

A rendezvény támogatói: 

 

Médiatámogatóink:

 

Az apák szerepéről

A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek erős a kapcsolatuk az édesapjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb az önbecsülésük, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is.

 

Az apák napjáról

Az apák napját az Egyesült Államokban kezdeményezték először  a 20. század elején, hogy megünnepeljék az apák hozzájárulását gyermekük életéhez. A nyugat-virginai Fairmont templomában 1908 júliusában tisztelegtek először az apák előtt, majd 1909-ben a megemlékezés túllépte a templom kapuit. 1972-ben Richard Nixon amerikai elnök kezdeményezésére törvénybe iktatták megünneplését. Ma már a világ számos helyén minden év júniusának harmadik vasárnapján köszöntik a gyermekek édesapjukat.

APA KVÍZ - JÁTSSZ ÉS NYERJ!

Az apák és a gyerekek életében fontos a közösen eltöltött minőségi idő, és ez a gondoskodás közös értékünk. – A program főtámogatója a Cofidis Magyarország.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek