Ismerd fel és tegyél ellene: gyermekbántalmazás

A gyermekek világnapján kékbe borul az ország a gyermekbántalmazás ellen

November 20-a a gyermekek világnapja, ebből az alkalomból az UNICEF ismét megrendezte globális kampányát és kékbe borította a világot. Magyarországon az akcióval 2020-ban egy nagyon súlyos problémára hívtuk fel a figyelmet: a gyermekbántalmazásra. A világnapon kék fényfestést kapott számos ikonikus épület, és arra kértünk mindenkit, öltözzön kékbe, hogy ezzel hangsúlyozzuk az üzenetet: a gyermekek védelme a társadalom közös felelőssége.

Mindannyiunk feladata, hogy segítsünk a bajban lévő gyerekeknek, ezért fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre és felismerjük a bántalmazás jeleit. Ha jelenleg is ismersz olyan gyereket, akinek segítségre lenne szüksége, látogass el az UNICEF weboldalára, ahol az Ismerd fel, és tegyél ellene! című kampány keretén belül számos tanácsot találhatsz a probléma megoldására.

Ha szeretnél tenni azért, hogy minden gyerek biztonságban nőhessen fel, a 136-66-os adományvonal hívásával 500 Ft-tal támogathatod az UNICEF Magyarország gyermekbántalmazás elleni küzdelmét!

A gyermekek világnapja alkalmából idén azért öltöztem kékbe, hogy felhívjam a figyelmet egy nagyon súlyos problémára: a gyermekbántalmazásra. Mindannyiunk feladata, hogy segítsünk a bajban lévő gyerekeknek, ezért fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre és felismerjük a bántalmazás jeleit. Ha jelenleg is ismersz olyan gyereket, akinek segítségre lenne szüksége, látogass el az UNICEF weboldalára, ahol számos tanácsot találhatsz a probléma megoldására. Ha szeretnél tenni azért, hogy minden gyerek biztonságban nőhessen fel, a 136-66-os adományvonal hívásával most 500 Ft-tal támogathatod az @unicefhungary gyermekbántalmazás elleni küzdelmét! #WorldChildrensDay

Használom a Facebook-keretet

Ők már csatlakoztak

A Gyermekjogok Világnapján az UNICEF Magyarország felhívására naplemente után kékbe borult számos ikonikus épület a fővárosban és más településeken is. A díszkivilágítás a 31 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívta fel a figyelmet, valamint arra is, hogy minden évben közel egymilliárd gyermek válik bántalmazás áldozatává. A járvány hatására a bántalmazás veszélye 2020-ban tovább nőtt.

Budapesten november 20-án az E.ON Hungária Csoport támogatásával az UNICEF kék színében tündökölt a Szabadság-szobor. Díszkivilágítást kapott még az 1 éves Puskás Aréna, a Duna Aréna, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egy-egy épülete, a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómja és főkapuja, a Müpa, a Margitszigeti Víztorony, az MMA Kutatóintézete, a Four Seasons Hotel Gresham Palace és a Hotel Clark Budapest.

Biatorbágyon a Tópark Iroda- és Lakópark, Debrecenben a Nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion, Miskolcon az Avasi Kilátó, Szegeden az Art Hotel Szeged, Gyulán az Almásy-kastély, Székesfehérváron a MOL Aréna Sóstó, Tatán a Fellner Jakab Kilátó, Jászboldogházán az iskola, az óvoda és az önkormányzat, Orosházán a Petőfi Művelődési Központ és Polgármesteri Hivatal világított minden gyerekért.

Miért foglalkozunk idén kiemelten a gyermekbántalmazás témájával?

A világon egymilliárd gyermeket érint évente a szexuális, fizikai vagy pszichológiai erőszak és közülük 40 ezren válnak emberölés áldozatává. Magyarországon az elmúlt időszakban gyermekgyilkossági és szexuális kizsákmányolási bűnesetek irányították a közvélemény figyelmét erre a témára. A koronavírus járvány okozta bezártság, félelem, egzisztenciális bizonytalanság 2020-ban még veszélyesebbé tette a világot a gyerekek számára, a pandémia alatt becslések szerint akár 30%-kal is nőhetett a gyermekbántalmazási esetek száma.

Tegyünk együtt azért, hogy a gyerekjogok valóban minden gyermeket egyformán megillessenek.

Tovább a főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek