Black Friday a háborúban élő gyerekekért

A gyermekéletekre nincs kedvezmény!

De lehetőséged van segíteni! Ehhez van egy jó ajánlatunk a számodra: a kedvezmények adta megtakarításodból költs valami olyanra is, aminek óriási jelentősége van! A gyermekek életére nem tudunk akciót adni, de most vásárolhatsz valamit, amivel egyúttal jót is cselekszel.

 

SEGÍTEK

2021 végéig világszerte közel 37 millió gyerek volt kénytelen elhagyni az otthonát a háborús konfliktusok, erőszakos összecsapások és hasonló válságok miatt. Ebben az összesítésben nem szerepelnek azok, akiknek a 2022-ben kirobbant konfliktusok – köztük az ukrajnai háború – miatt kellett menekülniük. Fizikai erőszak, szexuális erőszak, gyerekkatonaság, gyerekházasság, gyerekmunka és nélkülözés – több mint 400 millió gyerek él háború sújtotta területen, és küzd nap mint nap a túlélésért és a boldogulásért. Szíria, Jemen, Irak és Ukrajna csak néhány abból a sok országból, ahol az elhúzódó konfliktusoknak sokszor gyermekek az áldozatai.

Rendszeres támogatásodból életmentő terápiás élelmiszert vásárolhatunk, oltóanyagokat és tiszta vizet biztosíthatunk, illetve prevenciós, edukációs és reintegrációs programokat is indíthatunk. 

Rád is szükségünk van!

 

Mit jelent segítséged a háború gyermekáldozatainak?

TÚLÉLÉST

Rendszeres támogatásoddal az UNICEF sürgősségi segítséget nyújthat az áldozatoknak: tiszta ivóvizet, élelmiszert, higiéniai készleteket, orvosi szolgáltatásokat és menedéket biztosíthat. Meleg ruhákkal, takarókkal láthatja el a menekülttáborokban élőket.

VÉDELMET

Az UNICEF gyermekek millióit támogatja a taposóaknák és robbanófegyverek által sújtott területeken. Életmentő edukációs anyagokat juttat el az érintettekhez, valamint tanárok és iskolai pszichológusok képzését biztosítja. Megvédi a gyermekeket a katonai szolgálattól, és oktatással, munkahelyteremtéssel segíti a gyermekkatonák közösségbe való visszailleszkedését.

REMÉNYT

Az UNICEF gondoskodik a szüleiktől elszakított gyermekekről, segíti a visszailleszkedést, a családok újraegyesítését. Az emberkereskedelem, a szexuális kizsákmányolás megállításáért küzd, és támogatást nyújt az áldozatoknak.

SEGÍTEK

Ismerd meg történetüket!

Veled reményt nyújthatunk!

UKRAJNA

2022. február 24-e óta 7,2 millió, Ukrajnából érkező egyéni menekültet regisztráltak Európa-szerte, az országban pedig több millió ember él belső menekültként. Legalább 5 millió gyereknek van szüksége humanitárius segítségnyújtásra. A háború nem kíméli a kórházakat, az iskolákat és a gyermekotthonokat sem. Rendszeres támogatóinak köszönhetően az UNICEF 10 helyszínen működtet irodát Ukrajnában, hogy az egész országban elérje a segítségre szoruló gyermekeket és családjaikat. Ezen felül a szervezet 13, ukrajnai menekülteket befogadó ország kormányával és önkormányzataival áll szoros együttműködésben, hogy segítse az ukrajnai menekült családok szükségleteinek biztosítását. Orvosi felszereléseket, gyógyszereket, elsősegély-csomagokat, higiéniás csomagokat, tiszta vizet, élelmiszert és meleg ruhákat szállít az országba.

SZÍRIA

A 11 éve tartó konfliktus szörnyű nyomokat hagyott az országon: a gazdaság romokban hever, az emberek megélhetése bizonytalan, a gyermekáldozatok száma egyre csak nő. A bombázások gyakorta célozzák meg az alapvető szolgáltatások infrastruktúráját, amely alól nem képeznek kivételt a kórházak és az iskolák sem. Napi szintű probléma az áram és a víz hiánya. Több mint 14 millió embernek van szüksége sürgős humanitárius segítségnyújtásra, ebből 6,5 millió gyermek. Gyermekek generációi vesznek el a háború terhe alatt, súlyos fizikai és lelki sebekkel küzdenek. 2022. június végéig az UNICEF 7,1 millió embert, köztük 4,9 millió gyermeket ért el egészségügyi, táplálkozási, oktatási és védelmi szolgáltatásokkal.

JEMEN

Jemen 2015 óta földi pokollá vált a gyermekek és családjaik számára. Az országban ma már 20.4 millió ember szorul humanitárius segítségnyújtásra, ebből 11.3 millió gyermek. Az élelmiszer-ellátási bizonytalanság és az alultápláltság idén tovább romlott. A harcok következtében kialakuló gazdasági válság és a valuta értékcsökkenése miatt az élelmiszerek ára egyre nő, és a helyzetet súlyosbítja, hogy Jemen szinte teljes mértékben függ az élelmiszerimporttól. Rendszeres adományozóinknak köszönhetően az UNICEF Jemenben is ott lehet. 2022 első felében több mint 2 millió öt év alatti gyermeket vizsgált ki alultápláltság miatt. Támogatta a kanyarójárvány elleni védekezést, amivel 1,2 millió gyermek életét tette biztonságosabbá.

IRAK

Az iraki humanitárius krízis nagyrészt a 2014-2017-es konfliktus öröksége, amelynek több millió állampolgár esett áldozatául. Jelenleg 2,5 millió embernek, köztük 1,1 millió gyermeknek továbbra is sürgős segítségre van szüksége, és 729 ezren élnek hazájukban belső menekültként. Lakóhelyüket elhagyni kényszerültek százezrei próbálnak visszatérni megrongált vagy elpusztított otthonaikba, de tartós bizonytalanság fogadja őket, és az alapvető szolgáltatásokhoz is alig férnek hozzá. Az UNICEF partnerszervezeteivel együtt támogatja a válságos helyzetben élőket, és hosszú távú programokkal karolja fel a gyerekek jövőjét. 2022 eleje óta összesen 132 800 gyermeket ért el oltásokkal, és 200 helyi egészségügyi dolgozót képzett ki. 

Segíts Te is a háborúban élő gyerekeken!

Rendszeres támogatásoddal életeket mentesz.

SEGÍTEK