Black Friday az éhező gyerekekért

A vásárlás ünnepén tégy jót és adományozz a súlyosan alultáplált gyermekek gyógyulásáért!

SEGÍTEK

Afganisztánban jelenleg 14 millió ember néz szembe súlyos élelmezési bizonytalansággal. Becslések szerint az év végéig mintegy 3,2 millió öt év alatti gyermeknél alakulhat ki az akut alultápláltság, akik közül azonnali beavatkozás hiányában legalább 1 millió közvetlen életveszélyben van. A megfelelő minőségű vízhez, élelmiszerekhez és az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiányában az afgán gyerekek és családjaik viselik a fegyveres konfliktus és a gazdasági válság tragikus következményeit.

Hogyan segít az UNICEF?

  • Terápiás tejet biztosítunk a legkisebbeknek, akiket édesanyjuk nem tud szoptatni.
  • Terápiás kekszet és terápiás mogyorópasztát adunk a már idősebb, akut alultápláltsággal küzdő gyermekeknek.
  • Mobil egészségügyi csapatokat állítunk fel és támogatjuk a helyi kórházak gyermekosztályait.
  • Tiszta ivóvizet biztosítunk.
  • Higiéniás csomagokat osztunk szét a családok számára.

Ahhoz, hogy életmentő segítséget nyújthassunk az érintett gyermekeknek, Rád is szükségünk van!  

SEGÍTEK

Afganisztánban a háztartások 95 százaléka nem fogyaszt elegendő ételt és a felnőtt lakosság magától vonja meg a falatot, hogy gyermekeit táplálhassa. A tél közeledtével ráadásul egyre nehezebbé válnak a mindennapok.

A jelenlegi, rendkívül súlyos gazdasági helyzet pedig egyre több családot taszít a korábbinál is mélyebb szegénységbe, és kényszerít olyan kétségbeesett és tragikus döntések meghozatalára, mint gyerekeik munkára vagy idő előtti házasságba való kényszerítése.

Az UNICEF célja az, hogy sürgősségi segítségnyújtás által túlélést és esélyt adjon a gyermekeknek!

Egyedül viszont nem megy, ezért a Black Friday alkalmából arra kérünk, hogy ha megtaláltad, amire vágytál, adj az örömből másnak is.

 

Segíts a legveszélyeztetettebb gyerekeken! 

SEGÍTEK

Az UNICEF az elmúlt pár hónapban 210.000 akut alultápláltsággal küzdő gyermeket látott el életmentő kezeléssel, 42.000 gyermeket terápiás étellel és 5200-at terápiás tejjel. 

Az UNICEF Afganisztán 34 tartományában segíti az éhező gyermekeket és a szoptató édesanyákat.

 

Az UNICEF több mint 65 éve van jelen Afganisztánban, és a továbbiakban is folytatja munkáját, hogy minden afgán gyermeket elérjen az életmentő táplálékkal. Továbbá hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, ami biztosítani fogja, hogy még kevesebb gyermek szenvedjen akut alultápláltságtól. 

 

Segíts Te is az éhező gyerekeken!

Támogatásoddal életeket mentesz

SEGÍTEK