Senki sincs biztonságban, amíg nincs mindenki biztonságban!

Adományozz egy oltást annak, aki még nem kaphatta meg!

Csatlakozz a világ legnagyobb koronavírus elleni összefogásához!

Csak úgy tudjuk megakadályozni a koronavírus újabb és újabb globális térhódítását, és annak közvetlenül a gyerekeket fenyegető következményeit, ha a világon minden emberhez eljuttathatjuk a védőoltásokat. Azokhoz is, akik olyan szegény országokban élnek, hogy segítség nélkül soha sem részesülhetnének a vakcinák nyújtotta védelemben.

Ha Te már azon szerencsések közé tartozol, akik be vannak oltva, tegyél azokért, akik támogatásra szorulnak!

Légy Te is a történelmi összefogás részese és támogasd adományoddal az UNICEF COVAX programját!

SEGÍTEK

Hogy mi az a COVAX? Ezt a globális kezdeményezést az UNICEF, a WHO, a Gavi (Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség) és a CEPI nevű szervezetek azért hozták létre, hogy a COVID-19 elleni védőoltásokat eljuttathassák azokba a fejlődő országokba, ahol az egészségügyi ellátórendszer a szükséges immunizációs programokat erőforrás és infrastruktúra hiányában képtelen lenne megszervezni.

A COVAX céljai 2021 végéig: 

IMMUNIZÁCIÓ

Vakcinák biztosítása

2021 végéig 2 milliárd adag COVID-19 elleni védőoltást szeretnénk eljuttatni a világ 100 országába.

SEGÍTEK

EGÉSZSÉGÜGYI FELSZERELÉS

Injekciós tűk és védőeszközök

1 milliárd darab injekciós tűt, gézlapot, fertőtlenítőszert és védőfelszerelést bocsátunk rendelkezésre.

SEGÍTEK

100 FEJLŐDŐ ORSZÁG

Hűtőszekrények és hűtőtáskák

A szállítás során figyelünk a vakcinák megfelelő hűtésére, amelyet hűtőszekrényekkel és hűtőtáskákkal érünk el.

SEGÍTEK

Miért állj az UNICEF missziója mellé?

  • Mert a világ legnagyobb vakcina felvásárlója, az UNICEF, egyedi szakértelemmel rendelkezik az oltások beszerzését, tárolását és szállítását illetően.
  • Szervezetünk évente átlagosan 2 milliárd oltóanyagot vásárol, hogy segítse a világ gyermekeinek rutin immunizációját és megóvja őket az oltás hiánya okozta esetlegesen halálos kimenetelű betegségektől.
  • Az elmúlt 20 évben több mint 760 millió gyermeket értünk el életmentő védőoltásokkal, ezzel pedig több mint 13 millió gyermekéletet mentettünk meg. 

 

Támogatók nélkül azonban nem megy.

Most pedig minden eddiginél nagyobb összefogásra van szükség! 

SEGÍTEK

Egy globális kihívás, amely globális megoldást igényel!

Kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni védelmét.

Ha az egészségügyi dolgozók megkapják a COVID-19 elleni védőoltásokat, akkor ismét mindenhol munkába állhatnak, hogy a gyermekek és az édesanyák újra igénybe vehessék az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat. Ennek részeként megkaphatják a rutin védőoltásokat, alultápláltság elleni terápiában részesülhetnek, és végre újra megoldható lesz az olyan potenciálisan halálos kimenetelű betegségek elleni kezelés is, mint a malária vagy a vizes hasmenés. Legalább ilyen fontos a kismamák szülés előtti és utáni ellátása, valamint az újszülöttek gondozása. Ezek olyan kritikus szolgáltatások, amelyek nélkül gyermekek millióinak kerülhet veszélybe az élete.

Bárhova képesek vagyunk eljuttatni a segítséget, legyen az természeti katasztrófa vagy fegyveres konfliktus sújtotta terület!

Ehhez azonban Rád is szükségünk van.

SEGÍTEK

Nem engedhetjük, hogy a koronavírus-járvány miatti egészségügyi leállás újabb járványok kitöréséhez vezessen, ezzel évekre visszavetve a gyermekek egészségének gondozásában elért eredményeinket. 

Milyen hatással van a COVID-19 a gyermekek életére? 

A gyermekek fizikálisan és mentálisan is súlyos károkat szenvednek.

EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS HIÁNYA

 

A járvány miatti lezárások okán körülbelül 80 millió egyéves kor alatti gyermek nem kapta meg a rutin védőoltásokat.

ELSZEGÉNYEDÉS

 

140 millió gyermek sodródhat a szegénységi küszöb alá, mivel szüleik elveszítették munkájukat. Ezért rohamosan nő az alultáplált gyermekek száma is.

TÁRSADALMI PROBLÉMÁK

 

Jelentősen megnövekedett a családon belüli erőszak. 10 millióval több gyermek kiházasításával számolnak az iskolából való kimaradás és az elszegényedés miatt.

OKTATÁS HIÁNYA

 

Legalább 463 millió gyermek maradt ki teljesen az iskolából a lezárások miatt, vagy mert nem volt hozzáférésük távoktatáshoz.

Alapvető egészségügyi ellátás hiányában az olyan gyerekek, mint Gosson, nem élik túl a gyógyítható betegségeket!

Tegyünk együtt azért, hogy a COVID-19 legyőzésével ismét mindenhol biztosított lehessen az alapvető egészségügyi ellátás!

SEGÍTEK

 

Az UNICEF a partnereivel együtt azon dolgozik, hogy zökkenőmentes legyen a COVID-19 vakcinák beszerzése, tárolása, szállítása és a helyszíni elosztása. 92 fejlődő országban kifejezetten a beszerzést és a szállítást, míg 97 közepes és magas jövedelmű országban leginkább a vakcinák beszerzését támogatjuk. Ezek az országok együtt a világ népességének több mint négyötödét alkotják!

Segíts Te is a koronavírus-járvány legyőzésében!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK