UNICEF Gyerekhang 2019

November 20-án felcserélődtek a szerepek, gyerekek vették át az irányítást az élet főbb területein és kinyíltak számukra olyan ajtók, amelyeken normális esetben csak kiválasztott felnőttek léphetnek át.

Az Országgyűlés felsőházi termében több mint száz diák vitázott az általuk kiválasztott környezetvédelmi témákról, a tanulók frakciókba tömörülve tapasztalhatták meg, milyen a törvényhozók munkája. A Köztársasági Elnöki Hivatal hátrányos helyzetű gyermekeket fogadott a Sándor-palotában. Gyerekek ismerkedtek a rendőrség kutyás- és lovas egységeinek munkájával, színészpalánták állhattak ki a Madách Színház színpadára, egy fiatal pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem katedráján tartott előadást a hallgatóknak a gyerekjogokról. Gyerekek látogattak el az Index.hu  és a HVG szerkesztőségébe. Az UNICEF Fiatal Nagykövetei az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában folytattak megbeszélést az új ombudsmannal, számos vállalat, munkahelyi közösség, iskola és intézmény pedig megtartotta saját ünnepi „hatalomátvételét”.  

A Gyerekhang események célja és üzenete azóta változatlan, hogy az UNICEF Magyarország a Gyerekhang kampánnyal három éve csatlakozott a nemzetközi megmozduláshoz: halljuk meg és erősítsük fel a gyerekek hangját, figyeljünk a véleményükre és avassuk be őket az életüket érintő fontos döntésekbe – az ünnepnapon és a hétköznapokban egyaránt.

Rendezz saját Gyerekhangot

Ilyen volt a Gyerekhang az előző években

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek