UNICEF Gyerekhang 2018

November 20-án kékbe borult a világ! 

 

November 20-án ünnepeljük a Gyerekjogok Világnapját. 1989-ben ezen a napon írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely kimondja, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz. Joguk van ahhoz is, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, mi felnőttek pedig figyeljünk rájuk.

Ezen a jeles napon felcserélődtek a szerepek, gyerekek vették át az irányítást a felnőttektől és hallatták a hangjukat az élet minden területén. Megnyíltak azok az ajtók is a gyerekek előtt, amelyeken a hétköznapokban is csak néhány kiválasztott léphet be. A közélet, a média, az üzleti élet, a kultúra és a szórakoztatóipar számos területén fordított napot tartottak, ahol a fiatalok kipróbálhatták magukat a felnőttek világában.

Akik hangot adnak a gyerekeknek

 

🎶What about us?🎶 – hangzott fel egyszerre 120 gyerektől a Corvin Plazaban. Az Operaház gyermekkórusa P!nk számát adta elő egy #flashmob keretében a meglepett járókelőknek, így emlékeztetve őket a 💙gyerekjogi világnap💙 üzenetére. Adjunk hangot a gyerekeknek, figyeljünk a véleményükre! 👧🏻🧒🏼

Köszönjük a felvételt a Kolibri Pictures nek! A kórus vezetője: Hajzer Nikolett

#GoBlue a gyerekjogokért

Millie Bobby Blue? Blua Lipa? Orlando Bluem? Vajon miért változtatták kékké neveiket a sztárok?

Az @unicefhungary Instagram-oldalán megnézhetitek, mit kíván Liam Neeson, Lilly Singh és Orlando Bloom a gyerekeknek. A #GoBlue highlights-ban megtaláljátok azt is, kik segítettek, hogy kékbe boruljon a világ november 20-án. Figyeljétek oldalunkat, hamarosan videós összeállításban tesszük közzé a #GoBlue posztokat. Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott!

Nemcsak a sztárok viseltek azonban kéket, a Gyerekjogok Világnapja alkalmából. Kékbe borultak a budapesti panoráma ikonikus épületei is, mint a Hotel Clark vagy a MÜPA, az E.ON támogatásával pedig még a Lánchíd is kék színben pompázott ezen az estén, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a gyerekek speciális jogaira.

 

World Children’s Day a világban

Csatlakozz hozzánk!

Segíts a világ rászoruló gyerekeinek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek