GYIK

Hogyan támogathatom az UNICEF munkáját?

Hogyan tudom támogatni az UNICEF munkáját?

Többféleképpen segítheti munkánkat. Egyszeri vagy havi rendszeres adományával, termékeink megvételével az UNICEF nemzetközi gyermekvédő programjait támogathatja. 136-66-ot tárcsázva hívhatja adományvonalunkat is, vagy SMS-t is küldhet rá, mellyel 500 Ft-tal támogatja az UNICEF munkáját. Sportközösségünkhöz, az UNICEF Csapathoz csatlakozva pedig saját jótékonysági akciót is indíthat. Adója 1%-ával a Magyar Bizottság gyermekjogi figyelemfelkeltő és oktatási programjait segítheti.

Vállalatom számára milyen együttműködési lehetőségeket kínál az UNICEF?

Az UNICEF sikerében kulcsfontosságú szerepet játszanak azok a cégek, amelyek elkötelezve segítik munkánkat. Arra törekszünk, hogy személyre szabott és kölcsönösen értéknövelő programokat építsünk vállalati partnereinkkel.
Legyenek nemzetközi nagyvállalatok, hazai cégek, vagy kis- és középvállalkozások, az UNICEF olyan szövetségeket köt, amelyek hozzásegítik a gyermekek helyzetének javítását világszerte. Az együttműködés fajtáiról az alábbi linken tájékozódhat.

Miért jó a vállalatomnak, ha együttműködik az UNICEF-fel?

Azon túl, hogy a cég adományának összegéről adóigazolást kap – így adóalap csökkentő tételt jelent adományuk-, az adott cég társadalmi felelősség vállalásának komolyságát és értékét jelzi, hogy egy ilyen nemzetközi alapítvánnyal működik együtt.

Honnan tudhatom, hogy tényleg az UNICEF-nek dolgozik az utcai adománygyűjtő?

Utcai adománygyűjtőink hitelességét jelzi kék alapon fehér „UNICEF” felirattal ellátott pólójuk vagy kabátjuk, valamint minden adománygyűjtőnk rendelkezik fényképes azonosítóval is. Továbbá minden adománygyűjtőnél van egy megbízó levél, amelyet az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója aláírt és lepecsételt. Fontos tudnia, hogy utcai adománygyűjtők soha semmilyen esetben sem fogadnak el készpénzt, csak banki formanyomtatvánnyal dolgoznak.
Személyesen is meggyőződhet adománygyűjtőink hitelességéről, ha irodánkba telefonál. Az adománygyűjtő nevének vagy azonosítójának megadása után tudjuk igazolni őt.

Miért jobb a rendszeres adományozás, mint az egyszeri?

A rendszeres adományok kiszámíthatóságukkal segítenek programjaink tervezésénél, és ezáltal nagyban elősegítik munkánkat. Mivel nem elkülönített célra érkeznek, lehetővé teszik, hogy gyorsan válaszoljunk a legsürgősebb kihívásokra, s innovatív programokba és megközelítésekbe fektessünk.

Mire elég 500 Ft adomány?

500 Ft-ból az UNICEF pl. egy súlyosan alultáplált gyermek egy teljes napi ellátását tudja biztosítani tiszta vízzel, gyógyszerrel és háromszori terápiás élelmiszerrel.
Ennyi pénzből 5 gyermek kaphat gyermekbénulás elleni védőoltást, egy hétig tudunk ellátni egy kisgyermeket terápiás készítménnyel, vagy 100 liter vizet tudunk megtisztítani, mely bár hazánkban egy napi átlagos vízfogyasztásnak megfelelő mennyiség, a Száheli övezet gyermekeinek 10 napra is elegendő.

Mire elég havi 3000 Ft adomány?

3000 Ft talán nem tűnhet olyan nagy összegnek, mégis életeket menthet.
Az UNICEF ennyi pénzből másfél hónapon keresztül tud ellátni egy alultáplált kisgyermeket terápiás készítménnyel, ezáltal túlélését és felépülését biztosítani. 3000 Ft-ból 2 db téli takarót tudunk adni, hogy a menekülttáborokban élők sátrait élhetőbbé tegyék a családok számára, vagy akár 6 gyermek teljes körű védő oltását tudjuk biztosítani.
Kíváncsi, még mi mindenre elegendő ekkora összegű adomány? Nézze meg alábbi videónkat:

Megnézem

Hogyan lehetek UNICEF futókövet?

Amennyiben futókövetként szeretne támogatást gyűjteni céljainkra, keresse fel a www.unicefcsapat.unicef.hu weboldalt, majd töltse ki az ott található jelentkezési lapot. Az UNICEF Csapat egy egyéni kampányoldalt biztosít Önnek, ahol az Ön által gyűjtött támogatási összeget minden nap frissítjük, így Ön és támogatói is láthatják, mennyivel segítette az UNICEF munkáját.

Melyek az UNICEF Magyarország banki adatai?

Bankszámlaszám: OTP 11705008-29913358-00000000
IBAN (International Bank Account Number): HU74 1170 5008 2991 3358 0000 0000
BIC (Bank Identifier Code) – SWIFT kód: OTPVHUHB

Kapható az adományozásról igazolás?

Amennyiben adományáról szeretne igazolást kapni, kérjük, írjon az unicef@unicef.hu email-címre! Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Hogyan tudom felmondani az adományozást?

Amennyiben szeretné lemondani további adományozását, telefonáljon be központi telefonszámunkra, vagy írjon email-t a rendszeresadomany@unicef.hu email-címre. TeleBankon, illetve NetBankon keresztül is megszüntetheti a további támogatást. Ezúton is köszönjük eddigi segítségét!