GYIK

Hol van jelen az UNICEF és hol található a központja?
Az UNICEF munkája 192 országra terjed ki. A szervezet 85 százaléka programországokban dolgozik, a legválságosabb területeken. Hét regionális irodát működtetünk, világszerte vannak nemzeti bizottságaink, a kutatóközpontunk Firenzében található, a raktárunk pedig Koppenhágában van. Budapesten működik a Global Shared Service Center, a legnagyobb irodáknak Genf, Tokió és Brüsszel ad otthont. Az UNICEF központja New Yorkban van.

Hogyan léphetek kapcsolatba az UNICEF-fel?
A világ összes UNICEF irodájának címe, weboldala, telefonszáma és email címe megtalálható IDE kattintva. Az UNICEF központi oldala ITT található.

Hogyan dolgozhatok az UNICEF-nél?
A munkalehetőségekről, gyakornoki programról ITT tudhatsz meg többet. Az UNICEF Magyarország állásajánlatai pedig IDE kattintva érhetőek el.

Hogyan lehetek önkéntes az UNICEF-nél? 
Az UNICEF nem alkalmaz közvetlenül önkénteseket. További információkért kattints IDE. Ha fejlődő országba szeretnél önkéntesnek jelentkezni, látogass el az UNV weboldalára. Hazai önkéntes lehetőségekről ITT olvashatsz.

Hogyan tudok adományozni az UNICEF-nek?
Köszönjük, hogy érdeklődsz az UNICEF támogatása iránt. Ha ellátogatsz az unicef.hu/segitek oldalra, néhány kattintással segíthetsz a világ legrászorulóbb gyerekein. Egyéni támogatóként lehetőséged van rendszeres vagy egyszeri adományozásra, segítheted hazai programjaink fejlesztését adód 1 %-ával, egyszerűen indíthatsz saját adománygyűjtő kampányt a teistehetsz.unicef.hu oldalon. Vállalati együttműködési lehetőségekért kattints IDE. Kövess minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on.

Mi az UNICEF célja?

Az UNICEF több mint 190 országban dolgozik a gyermekek jóllétéért, küzd a jogaik érvényesüléséért, segítséget nyújt természeti katasztrófák, járványok, vagy háború sújtotta területen élő gyerekeken és családjaikon. Ha többet akarsz tudni az UNICEF missziójáról, keresd holnapunkon a céljaink menüpontot.

Mit tesz az UNICEF Magyarországon?

Az UNICEF 44 éve dolgozik Magyarországon a gyerekekért. Az világ egyik legnagyobb gyerekjogi szervezetének hazai képviselőjeként az UNICEF Magyarország elsősorban adományokat gyűjt, hogy segítse a súlyos alultápláltságban szenvedő, tiszta ivóvizet nélkülöző, konfliktus közepette vagy természeti katasztrófa sújtotta területen élő gyerekeket. A szervezet Magyarországon is működtet gyermekvédő programokat, amivel küzd

  • a gyerekek jogainak érvényesüléséért,
  • a hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesedéséért,
  • a gyermekbántalmazás -és a gyerekkereskedelem ellen,
  • a gyerekek véleményének hangsúlyozásáért,
  • a gyerekek jóllétéért.

Minek a rövidítése az UNICEF szó?

Az UNICEF-et 1946 december 11-én alapította az Egyesült Nemzetek Szervezete, hogy a háború után életmentő segítséget tudjon nyújtani a gyerekeknek. A szervezetet United Nations International Children’s Emergency Fund-ként (az ENSZ nemzetközi gyermekjogi alapja) nevezték el, 1950-ben kibővült hatásköre: célja hosszútávú segítségnyújtás a gyerekeknek és nőknek a fejlődő országokban és mindenhol, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik rá. 1953-ban az ENSZ állandó részévé vált, ekkor rövidítették a nevét UNICEF-re.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek