Híreink

0%-os kedvezménnyel indított Black Friday akciót az UNICEF Magyarország

2020. november 27. 17:48

40 milliárd forintot költöttek vásárlásra tavaly a Black Friday alatt a magyarok és idén is hatalmas kereskedelmi forgalom várható ebben az időszakban. A leárazási csaták mellett valódi háborúk is tombolnak a világon: jelen pillanatban 415 millió gyerek él háború sújtotta területen, vagyis minden ötödik gyerek mindennapjait a fegyverropogás, a félelem és a szenvedés teszi ki.

Az UNICEF Magyarország most különleges Black Friday akciót hirdet, a cél a gyermekek életének megmentése, erre azonban még ilyenkor sem jár kedvezmény. A jótékonysági szervezet a vásárlók segítségével szeretne támogatást gyűjteni 1000 darab segélycsomag összeállításához, amelyek a tél beköszöntével a túléléshez segíthetik a leginkább rászoruló gyerekeket, akik a felnőttek háborúinak áldozatává váltak.

Egy segélycsomag tartalmaz:

  • vastag takarót és meleg ruhákat
  • 50 darab víztisztító tablettát, hogy a vizet ihatóvá tegyék
  • 5 zacskónyi rehidráló sót, amely véd a kiszáradástól
  • Alapvető gyógyszereket és fertőtlenítőszereket
  • 10 adag élelmiszert: terápiás tejet, magas kalóriaértékű kekszet és mogyorópasztillát

Ha a Black Friday-en vásárlók pusztán néhány százaléka döntene úgy, hogy a leárazások során megtakarított pénzének egy részét jó ügyre fordítja, akkor már hatalmas segítséget kapnának a háborús körülmények között élő gyerekek.

Nulla százalékos akciót hirdetünk, itt a vásárló sajnos nem spórol egy fillért sem, ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy olyasmire költötte a pénzét, ami mindennél fontosabb: a kiszolgáltatott gyerekek életét segíti megóvni vele. Hiszünk benne, hogy a Black Friday ezúttal még értékesebb lehet mint eddig” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Részletek itt.

Ismerd meg néhány gyerek történetét, akiknek az idei Black Friday akcióval segíthetsz!

Rahaf és Wail története


Az ötéves Rahaf és a kétéves Wail éppen az újonnan kapott téli ruháikat próbálják fel a jibrini menekülttáborban. Az édesapjuk életét veszítette a szíriai háborúban, az édesanyjuk lábát pedig eltalálta egy robbanólövedék, így kerekesszékbe kényszerült.
,,El sem hiszem, hogy el tudtunk menekülni Aleppoból és a gyermekeim még mindig életben vannak. Nekem már csak ők maradtak” – mondta az anya. Több millió otthonát vesztett szír gyerek nélkülözik ma is. A tél közeledtével meleg ruhára, élelemre és higiéniás eszközökre van a legnagyobb szükségük.

Saba története


Saba a jemeni Hodeidában él. Az 5 éve tartó konfliktus miatt a gyerekek folyamatosan élelem- és vízhiánnyal küzdenek. A kisfiú maga is súlyosan alultáplált. Legutóbb hasmenéssel és magas lázzal került kórházba, nem sokon múlott az élete. A szülőknek a háború miatt nincs munkájuk, de a boltok is sokszor teljesen üresek. ,,Néhány éve még méheket tartottunk, hogy legyen mézünk, amit el is tudtunk adni, de az állandó harcokban az is odalett. Régebben legalább kenyeret tudtunk enni egy kis teával, de már kenyerünk sincs” – mondta az anya. Jemenben több millió gyermek él Sabához hasonló körülmények között.

Ahmad története


Ahmad egy UNICEF által fenntartott egészségügyi központban kap ellátást, miután megsérült az alkarja. A gyerek épp a házuk körül játszott, amikor a közelükben felrobbant egy repeszgránát. Bár a seb olyan mély, hogy össze kellett varrni, a kétéves kisfiú sokkal szomorúbb azért, mert egy ideig nem játszhat a barátaival.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek