Híreink

Az UNICEF átfogó programot indított a venezuelai családok megsegítésére

2019. június 17. 14:32

Az elmúlt hónapokban Venezuela számos terültén voltak gyakoriak az áramszünetek, amely korlátozták az olyan alapvető szolgáltatásokhoz való hozzájutást, mint az egészségügyi ellátás, az oktatás és a vízellátás. Az UNICEF aktívan részt vesz a probléma megoldásában, hogy a venezuelai családok számára biztosítani az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Az UNICEF munkatársai egy Caracas-i iskolában táplálkozási tanácsadást tartanak a szülőknek az alultápláltság megelőzéséről.

Az UNICEF azon dolgozik, hogy más segélyszervezetekkel együttműködve biztosítani tudja az alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést Venezuelában. Szervezetünk célja, hogy minden család számára elérhető legyen az egészségügyi ellátás, valamint élelmet, tiszta ivóvizet és higiéniai csomagokat oszt a segítségre szoruló családok és gyermekeik számára. Szervezetünk emellett villamosenergia-generátorokat küld el az áramszünetek által leginkább érintett területekre, ezzel biztosítva a gyermekgyógyászati és a szülőszobai ellátást, valamint a vakcinák hűtésére szolgáló eszközök problémamentes üzemeltetését a legnagyobb kórházakban.

Venezuelában az iskolák működésében is fennakadásokat okoznak az áramszünetek.

Az áramszünetek a rendelkezésre álló tiszta ivóvízhez való hozzáférést is veszélyeztetik, ezáltal növelve a vízzel terjedő betegségek előfordulásának kockázatát. A probléma orvoslására az UNICEF 12 000 családnak juttatott el víztisztító berendezéseket és 4 200 családnak kapott rehidráló sót tartalmazó csomagot. Ezen felül víztartályok is felhelyezésre kerültek számos kórházban, hogy a gyermekgyógyászati és anyagondozási szolgáltatások fennakadás nélkül üzemelhessenek.

A tiszta ivóvíz biztosítása az UNICEF egyik fő célkitűzése Venezuelában.

Venezuelában 2018 óta több mint 350 000 venezuelai gyermek és nő kapott egészségügyi és élelmezési csomagot az UNICEF segítségével.  Szervezetünk a venezuelai Nemzeti Élelmezési Minisztériummal, és a helyi Cáritas-szal együttműködve 189 000 gyermeket részesített segítségnyújtásban. Az UNICEF emellett 2.5 millió vakcina szétosztását tette lehetővé kanyaró és torokgyík megelőzése céljából, 150 000 adag malária elleni gyógyszert küldött Venezuelába, és 2324 gyermek HIV-AIDS fertőzött gyermek kezelését tette lehetővé. A helyi rádiók is közreműködésével az UNICEF 10 000 venezuelai lakost ért el a betegségek megelőzésére és a gyermekek fokozott védelmére felhívó prevenciós kampányával.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek