Híreink

Venezuelában több mint 2.8 millió ember jut biztonságos ivóvízhez az UNICEF támogatásával

2019. július 23. 14:53

Az UNICEF és a venezuelai kormány július elején létrejött együttműködése által több mint 2.8 millió ember ivóvízellátása válik kiszámíthatóvá Venezuelában. A partneri megállapodás célja a tiszta ivóvíz- és a közegészségügyi ellátás zökkenőmentes biztosítása, amelyet az ivóvízellátó rendszer rehabilitációja, valamint a vízminőség javítása által valósítanak meg.

„A víz alapvető feltétele az életnek és a méltóság megőrzésének. Az újonnan létrejött megállapodás segítséget nyújt a gyerekeknek és családjaiknak, hogy tiszta ivóvízhez jussanak, ami elengedhetetlen a túléléshez és a megfelelő higiéniai körülmények megteremtéséhez. (..) A vízellátó rendszer rehabilitációja közvetlen hatással lesz a családok életére, és hosszú távon biztosítja jóllétüket” – mondta María Cristina Perceval, az UNICEF latin-amerikai és a karib-térségi igazgatója.

Az UNICEF a vízellátó rendszerek rehabilitációja mellett részt vesz azok kibővítésében és meghosszabbításában is. A vízellátás biztosítását kifejezetten fontosnak tartja az olyan stratégiai pontokon, mint amilyenek a kórházak, iskolák és közintézmények. Szervezetünk emellett gondoskodik a tisztított ivóvíz teherautókkal történő elosztásáról is. A helyi hatóságokkal együttműködve az UNICEF a vízminőség javításán is dolgozik, és továbbképzéseket tart a megfelelő higiéniai gyakorlatokról, a vízgazdálkodásról és a víz otthoni tárolásáról. Az együttműködés a legkevésbé fejlett területeket részesíti előnyben, de szükség szerint kiterjeszthető további régiókra is. A kiemelt településeken 60 ellátórendszer javítására kerül sor, amely több mint 2.8 millió ember mindennapi életére lesz pozitív hatással.

“A tiszta vízhez való hozzáférés nélkülözhetetlen a gyermekkori betegségek megelőzéséhez, valamint a gyermekhalálozás visszaszorításához az egész világon, Venezuelát is beleértve. (..) Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy erőfeszítéseket tegyünk a gyermekek egészségének javítása érdekében minden háztartásban, a legtávolabbi venezuelai közösségekben is.” – mondta az UNICEF ideiglenes venezuelai képviselője, Hervé de Lys.

Az UNICEF becslése szerint jelenleg 3,2 millió gyereknek van szüksége segítségre Venezuelában. Szervezetünk 2018-ban 200 tonna segélyszállítmányt juttatott el a térségbe, amely egészségügyi csomagot, alapvető élelmiszert, víztisztító eszközöket és oktatási felszereléseket tartalmazott.

2019-ben elért eredményeink:

  • több mint 153,000 ember tiszta ivóvíz ellátásáról és higiéniai szükségletéről gondoskodtunk
  • 18 300 ember jutott higiéniai szolgáltatáshoz
  • 10 000 gyermek részesült pszichológiai segítségnyújtásban
  • mintegy 6.7 millió diftéria elleni oltást és 176, 000 kanyaró, mumpsz és rubeóla elleni vakcinát biztosítottunk
  • 3800 gyermek részesült akut alultápláltság elleni kezelésben
  • 76 000 öt év alatti öt év alatti gyermek kapott mikrotápanyagban gazdag élelmiszerkészítményt

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek