Híreink

Példaértékű összefogás a rászorulókért

2014. október 13. 13:36

A Persil „Adjunk együtt tiszta vizet a gyermekeknek!” címmel 2014. május 8. és június 18. között adománygyűjtő akciót tartott, melynek keretében minden Tesco áruházban vásárolt Persil mosószer árából mosásonként 2 forintot ajánlott fel az UNICEF Magyar Bizottsága számára.

“2010 júliusában az ENSZ Közgyűlése alapvető emberi joggá nyilvánította a biztonságos, tiszta ivóvízhez, valamint a megfelelő tisztálkodási és higiéniai lehetőségekhez való hozzáférést. Noha azóta sokat javult a helyzet, sajnos továbbra is a tiszta ivóvíz hiánya miatt hal meg a legtöbb 5 év alatti kisgyerek a világon. Kevés fontosabb ügy van tehát ennél, ezért örülök, hogy a Henkel Magyarország, mint hazánk egyik vezető tisztítószer forgalmazója az UNICEF Víz Programja mellé állt. És mellé állította a vásárlókat is, akik így minden egyes mosással egy nehéz sorsú gyerek számára egy napra elegendő tiszta ivóvizet biztosítottak. Nagyon hálásak vagyunk nekik ezért.” – mondta D. Tóth Kriszta, író-újságíró, az UNICEF Magyarország nagykövete.

2 forint olyan apróságnak tűnik, mégis van, akinek az életet jelenti. Ennyibe kerül 1 darab víztisztító tabletta, mellyel 4-5 liter szennyezett víz válhat tiszta ivóvízzé. Talán nehéz elhinni, de ez elég ahhoz, hogy egy kisgyermek enni, inni és mosakodni tudjon. Akik a most lezárult „Adjunk együtt tiszta vizet a gyermekeknek!” akció keretében bármilyen Persil mosószert vásároltak a magyarországi TESCO áruházak valamelyikében, azok kiszereléstől függően 40 – 100 forinttal támogatták programot.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy sokan érezték át a szükséget szenvedő milliók helyzetét és álltak vásárlási döntésükkel az UNICEF Víz programja mellé. Az országos lefedettségű jótékonysági kampány eredményeként az UNICEF Magyar Bizottságát 6.786.630 forinttal támogathatjuk. Bár az összegyűlt adomány leghatékonyabb felhasználásáról az UNICEF szakemberei döntenek, a befolyt összegből többek között 17 közösség számára lehet kútfúrással a vízhez való hozzáférést tartósan biztosítani. 167 db kézi pumpás kút és közel 15.000 darab, 10 literes marmonkanna vásárolható belőle, de 3.500.000 víztisztító tabletta szétosztását is lehetővé teszi, ami 3,5 millió gyermek számára biztosítja a túlélést jelentő tiszta ivóvizet. Köszönjük vásárlóink támogatását.” – tette hozzá Marijana Herbut-Bečkei, a Henkel Magyarország Laundy & Home Care üzletágának marketing vezetője.

Henkel

A Henkel vezető márkáival és technológiáival világszerte három üzleti területen működik: Laundry & Home Care, Beauty Care, illetve Adhesive Technologies. Az 1876-ban alapított Henkel vállalatnak mind a lakossági mind az ipari területeken vezető pozíciói vannak többek között olyan jól ismert márkákkal, mint a Persil, Schwarzkopf és a Loctite. A vállalat 2013-ban közel 47 ezer munkatársával 16,4 milliárd euró árbevételt és 2,5 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel elsőbbségi részvényeit jegyzi a DAX német tőzsdeindex.

UNICEF

Az UNICEF működése során mindenkor a gyermekek jogaiért és jóllétéért küzd. Partnereinkkel együtt a világ 192 országában és régiójában indítunk programokat, és dolgozunk azért, hogy céljaink mindenhol a lehető legteljesebb mértékben megvalósuljanak. Hisszük, hogy minden gyermeket megillet a boldog és békés gyermekkor.

Az UNICEF ezért kiemelten foglalkozik a legszegényebb és leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek megsegítésével és életkörülményeik javításával.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek