Híreink

#EmergencyLessons

2016. május 24. 14:41

Az #EmergencyLessons elnevezésű kampány olyan katasztrófa sújtotta országokban élő gyerekek körülményeire és tapasztalataira hívja fel a figyelmet, mint Csád, Irak, Nepál és Ukrajna. Személyes történeteik arról, hogy milyen nagy utat kell megtenniük az oktatásért, jól bizonyítják, miért lehet és kell a gyerekeknek folytatniuk a tanulást.  A következő hét hónapban az #EmergencyLessons kampányon keresztül a közösségi médiában megosztjuk majd ezeket a történeteket, hogy felkeltsük az európaiak figyelmét, valamint megértésüket és támogatásukat kérjük.

Mit tesz az UNICEF az oktatásért

„A fiataloknál senki nem tudja jobban, milyen fontos manapság az oktatás az életükben és jövőjük alakításában. Ki tudja náluk jobban, hogy a holnapjuk attól függ, amit ma megtanulnak? Ki más kérheti, ha nem a mai fiatalok, hogy a világ olyan készségeket nyújtson nekik, amelyekre szükségük van egy jobb világ felépítéséhez?  A jövőjük függ tőle, ahogy a miénk is”, mondta el Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

EU-UNICEF final logo

A világ – 462 millió – iskoláskorú gyereke közül négyből egy jelenleg 35 katasztrófa-, vagy válság sújtotta országban él, beleértve körülbelül 75 millió olyan gyereket is, akiknek nagyon nagy szükségük van támogatásra az alapfokú oktatáshoz való hozzáférés területén.

„Azok a gyerekek, akik nem járnak iskolába, nem csak az oktatásban, valamint a számukra és társadalmaik számára nyújtott előnyeiből nem részesülnek, de erőszaknak, a kizsákmányolás veszélyének és a fegyveres erők toborzásának is jobban vannak kitéve.  Az iskola olyan menedék, ahol ezek nem fenyegetik a gyerekeket. Reméljük, hogy a kampány eléri a magyar fiatalokat is és ők is támogatják majd a kezdeményezésünket” – mondta Danks Emese, az Unicef Magyar Bizottság ügyvezető igazgatója.

A kampány az iskola más előnyeit is elismeri – a születő barátságokat, a meghatározó tanárokat, akik átsegítik a gyerekeket az őket ért traumán, az iskolába járás napi  rutinjában lelt stabilitás fontosságát.

„Itt Európában hajlamosak vagyunk készpénznek venni az iskolát, és elfelejtjük, milyen alapvető része a gyerekek életének, különösen akkor, amikor körülöttük minden romokban hever”, mondta el Christos Stylianides, humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős uniós biztos.

Az #EmergencyLessons kampány arca Magyarországon D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság nagykövete illetve Istenes Bence, fiatal nagykövet támogatja majd.

Még több információért az #EmergencyLessons kampányról látogassa meg: http://www.hu.emergencylessons.eu/

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek