Híreink

Hogyan beszéljek a gyermekemmel a koronavírusról?

2020. február 25. 13:45

A gyerekek is sokat hallanak a koronavírusról, a betegségről szóló hírek uralják a médiát és a közösségi médiát. Érdemes beszélgetni velük a témáról. Íme néhány tipp az UNICEF-től, hogy miként tegyük.

  1. Hallgassuk meg őket. Valóban szeretne a gyermek erről a témáról beszélni? Teremtsünk olyan légkört, amelyben nyugodtan felteheti a kérdéseit és hagyjuk meg neki a kezdeményezést.
  2. Ragaszkodjunk a tényekhez. Fontos, hogy legyünk őszinték a gyermekekhez. Magyarországon jelen pillanatban alacsony a megbetegedés kockázata, főleg a halálos megbetegedésé.
  3. Beszéljünk a lehetőségekről. Fontos, hogy elmondjuk a gyerekeknek, hogy mit tehetnek ők a megbetegedés ellen, például takarják el a szájukat köhögés és tüsszentés esetén, valamint gyakran mossanak kezet meleg vízzel és szappannal.
  4. Legyünk tudatosak.  A gyerekek fogékonyak átvenni a felnőttek véleményét, reakcióit, így fontos, hogy mindig maradjunk nyugodtak és higgadtak, valamint kövessük a híreket, a megfelelő helyről informálódjunk az eseményekkel kapcsolatban.
  5. Kövessük a tanácsokat. Figyeljünk a hatóságok útmutatásaira.

Az UNICEF Magyarország honlapját a koronavírussal kapcsolatban itt találja: https://unicef.hu/koronavirus/

 

Dr. Kőnig Róbert gyermeksebész a gyerekeknek készített egy videót a koronavírusról. Nézzétek meg, sokat segíthet! 😊👇

Az UNICEF eddig 13 tonna védőfelszerelést juttatott el a megfelelő helyekre, védőruhát, maszkokat, kesztyűket, higiéniai ellátmányt szállított Ázsiába egészségügyi dolgozók, iskolák és közegészségügyi intézmények számára. Az UNICEF együtt dolgozik a kormányokkal és a WHO-val, hogy informálja a közösségeket a megelőzés módjairól, prevenciós kampányokat indít és harcol az álhírek ellen, valamint együtt dolgozik a kormányokkal, hogy támogassa a gyengébb egészségügyi ellátással

Az UNICEF járvány elleni munkáját itt támogathatja: www.unicef.hu/segitek

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek