Híreink

Jótékony gardróbvásár mozgalmat indít Mihalik Enikő

2019. március 21. 10:25

Saját és barátai ruháit árusítja két napon át a szupermodell, hogy a világ legelesettebb gyerekeinek gyűjtsön

 

Mihalik Enikő tavasszal nemes cél érdekében tér haza New Yorkból. A szupermodell az UNICEF Magyarország Bajnokaként májusban megnyitja a Mihalik x UNICEF Pop-Up Store jótékonysági ruhavásárát Budapesten, amivel a szervezet legújabb adománygyűjtő kezdeményezését kívánja népszerűsíteni.

„Azzal próbálok segíteni, amihez a legjobban értek: a divattal” – mondta Mihalik Enikő. A kétnapos vásáron bárki hozzájuthat majd hazai-és nemzetközi sztárok legdivatosabb ruháihoz, kiegészítőihez, amelyeket Enikő és az UNICEF kérésére örömmel ajánlottak fel, hogy a befolyt összeggel a világ legelesettebb gyerekeit segítsék. „Ezzel az akcióval nem csak egy egyszeri támogatást szeretnék gyűjteni a szervezet munkájához, a cél az, hogy minél többen kövessék a példámat és szervezzenek a saját ismerőseik körében hasonló magánrendezvényeket. Mindenkinek a szekrényében foglalják a helyet valamilyen okból ritkán hordott kincsek, sokszor mégis nehezen engedjük el ezeket. Most megválhatunk tőlük úgy is, hogy közben jól érezzük magunkat a barátainkkal, szerzünk néhány új, izgalmas darabot és jót is teszünk.” – tette hozzá a szupermodell.

 

Többet szeretnék tudni a Mihalik X UNICEF Pop-Up Store-ról

 

„A világ más pontjain már nagy hagyománnyal bíró, úgynevezett „követes” adománygyűjtésnek számtalan formája van, de a lényeg ugyanaz: nem kell vagyonos vagy ismert embernek lenni ahhoz, hogy sokat tegyünk egy jobb világért.” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója. „Bárki indíthat saját kampányt egy-egy jó ügyért az ismerősei körében, vagyis segíthet úgy, hogy ezzel közösséget is épít, jól érzi magát és bizonyos értelemben legalább annyit kap, mint amennyit ad. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek Magyarországon is különösen szívesen állnak karitatív ügyek mellé, ha az valami kreatív, kellemes aktivitáshoz kapcsolódik. Enikő segítségével a fenntartható divat iránt érdeklődőket szólítjuk meg, reméljük, hogy sokan eljönnek vásárolni és még többen csatlakoznak a kampányunkhoz saját gyűjtéssel, saját eseménnyel.” – magyarázza a gyermekjóléti szervezet vezetője.

 

Hogyan csatlakozhatok?

 

„Az elmúlt hónapokban végigjártam a modell és divattervező barátnőimet New Yorkban, Budapesten, Párizsban és szerte a világon, kiválogattunk a ruhásszekrényeikből néhány különleges darabot, amelyeket ebben a két napban az érdeklődők személyesen tőlem tudnak megvásárolni” – mondta Mihalik Enikő. „Egyre többen keresik az egyedi, second hand darabokat, már csak a fenntartható divat etikus szempontjai miatt is, de aki most velünk tart, az nem csak a ruhatárát dobhatja fel, hanem egy különösen nemes kezdeményezést is támogat: a bolygónk és a gyermekeink jövője érdekében.” – tette hozzá a világhírű topmodell.

Mihalik Enikő személyesen fogadja majd a vásárlókat a május 10-én és 11-én nyitva tartó pop-up store-ban, a H&M belvárosi bemutatótermében. A modell és az UNICEF a hazai divatszakma számos meghatározó alakját és sok magyar hírességet is arra kért, hogy csatlakozzanak az akcióhoz és ajánljanak fel néhány, számukra fontos, különleges darabot. A divat iránt érdeklődők így olyan tervezői kreációkat is megszerezhetnek, amelyek nemcsak szépek, de érdekes történetek is kapcsolódnak hozzájuk.

 „Olyan ruhákat hozok magammal, amelyeket én is örömmel viselnék. A divat és a jótékonyság ünnepe lesz ez a két nap.” – mondta Mihalik Enikő. „Őszintén remélem, hogy sokan szerveznek majd az enyémhez hasonló jó hangulatú gardróbfrissítő bulikat, és regisztrálnak a https://teistehetsz.unicef.hu/fashion4children oldalon – az első tíz legsikeresebb adománygyűjtőt pedig külön is vendégül fogom látni a nyitás előtt, és elsőként választhatnak az általam összegyűjtött darabokból.”

Mihalik x UNICEF Pop-Up Store Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/344811042804268/

 

 

Mihalik x UNICEF Pop-Up Store támogatói:

 

Friss híreink a témában

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek