Híreink

Segítenél a koronavírus legvédtelenebb áldozatain?
Tedd meg!

2020. április 03. 13:30

Az UNICEF Magyarország a jelenlegi helyzetben a koronavírus-járvány legvédtelenebb áldozatait próbálja segíteni. Azokat a gyerekeket, akik gyakran senki másra nem számíthatnak.

Miközben az UNICEF világszervezete versenyt fut az idővel, hogy elkerülhetővé tegye a katasztrófát, amit a járvány a kevésbé fejlett egészségügyi rendszerrel és higiéniás feltételekkel rendelkező országokban okozhat, az UNICEF Magyarország idehaza igyekszik segíteni a hátrányos helyzetű, beteg, vagy más módon nehéz helyzetben lévő gyerekeknek, akiket az új krízis is a legérzékenyebben érint.

Az elmúlt napokban számos intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vettük fel a kapcsolatot az országban, hogy megtudjuk, miben szenvednek hiányt.

Az igénylista alapján védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre van égető szükségük az intézményeknek.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek különösen nehéz helyzetben vannak, hiszen az intézményekben szigorú ki- és bejárási tilalom van, a gyerekek nem találkozhatnak a családjaikkal, a technikai felszereltség legtöbbször nem alkalmas az online oktatásra, kapcsolattartásra.

A gyermekvédelmi szektorban dolgozók heroikus, emberfeletti munkát végeznek nap mint nap, ők is a válság láthatatlan hősei, akik önfeláldozó módon küzdenek mások boldogulásáért.

Az UNICEF Magyarország nekik is segíteni kíván mentális szaktanácsadással, terheik csökkentésével, intézményeik felszerelésével.

Ezúton kérünk minden magánembert, céget, vállalkozást, hogy lehetőségeikhez mérten pénzzel, eszközökkel, szolgáltatásokkal segítsenek az igények teljesítésében.

Ha cégként segítenél, keresd kollégánkat a jarvany@unicef.hu címen.

Ha magánemberként segítenél a hazai nehéz sorsú gyerekeken, valamint a világ legvédtelenebb gyerekein, akik szappan és víz híján nem tudnak kezet mosni és sokszor nincs otthonuk sem, ahova behúzódhatnak, keresd fel az oldalunkat: https://unicef.hu/koronavirus/

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek