Híreink

Több vállalat is csatlakozott az UNICEF Magyarország gyerekvédelmi felhívásához

2020. április 08. 11:25

A UNICEF felmérése szerint védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, játékokra, élelmiszerre, tisztítószerekre van szükségük a gyermekeket ellátó intézményeknek

Az UNICEF Magyarország a jelenlegi egészségügyi vészhelyzetben a koronavírus-járvány legvédtelenebb áldozatait próbálja segíteni. Azokat a gyerekeket, akik gyakran senki másra nem számíthatnak. Több vállalat máris csatlakozott a szervezet felhívásához, hogy a maga eszközeivel támogassa a gyerekvédelmi intézményeket, kórházi gyerekosztályokat, gyerekekkel foglalkozó szakembereket.

Miközben az UNICEF világszervezete versenyt fut az idővel, hogy elkerülhetővé tegye a katasztrófát, amit a járvány a kevésbé fejlett egészségügyi rendszerrel és higiéniás feltételekkel rendelkező országokban okozhat, az UNICEF Magyarország idehaza igyekszik segíteni a hátrányos helyzetű, beteg, vagy más módon nehéz helyzetben lévő gyerekeknek, akiket az új krízis is a legérzékenyebben érint.

A szervezet az elmúlt napokban számos intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt. Az igénylista alapján védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre van égető szükségük az intézményeknek.

Az UNICEF Magyarország a közösségi média felületein arra kért minden vállalatot, hogy a lehetőségeikhez mérten pénzzel, eszközökkel, szolgáltatásokkal segítsenek a gyerekeknek. A felhívásra szinte azonnal, órákon belül jelentkezett és anyagai támogatást nyújtott a Petite Geneve Petrovic Kft., valamint a SPAR Magyarország és az informatikai eszközökkel segítő Richter Gedeon Nyrt. Az igény továbbra is óriási, az UNICEF várja a további felajánlásokat.

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő közel 25 ezer gyerek különösen nehéz helyzetben van, hiszen az intézményekben szigorú ki- és bejárási tilalom lépett életbe, a gyerekek nem találkozhatnak a családjaikkal, a technikai felszereltség gyakran nem alkalmas az online oktatásra, kapcsolattartásra, a bezártság növeli az erőszak intenzitását.

A gyermekvédelmi szektorban dolgozók heroikus, emberfeletti munkát végeznek nap mint nap, ők is a válság láthatatlan hősei, akik önfeláldozó módon küzdenek a gyerekekért. Az UNICEF Magyarország nekik is segíteni kíván mentális szaktanácsadással, terheik csökkentésével, intézményeik felszerelésével. Az UNICEF Magyarország várja további vállalatok jelentkezését a közös fellépés érdekében.

„A gyerekek lehetnek a járvány láthatatlan vesztesei és közülük is a legvédtelenebbeket sújtja majd legjobban a válság. A globális problémákra globális megoldás kell, ezért az UNICEF mindent megtesz, hogy világszinten harcoljon a COVID-19 és annak negatív hatásai ellen. Mi lokálisan kívánunk tenni a hazai gyerekekért és nagyon köszönjük azoknak, akik máris csatlakoztak a gyerekekért folytatott helyi küzdelemhez” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ha cégként kíván csatlakozni az UNICEF Magyarországhoz, kérjük jelezze a jarvany@unicef.hu címen. A magánemberek is segíthetnek a hazai nehéz sorsú gyerekeken, valamint támogathatják az UNICEF globális küzdelmét a koronavírus ellen. Kérjük csatlakozzon most! További információk itt: https://unicef.hu/koronavirus/

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek