Híreink

UNICEF: 45 gyerek halt meg a Srí Lanka-i merényletekben

2019. április 23. 16:02

Az UNICEF megrendülve fogadta a hírt, hogy a Srí Lanka-i merényletek 45 ártatlan gyermek halálát okozták, és sokan még mindig az intenzív osztályon küzdenek az életükért.  Az UNICEF legmélyebb együttérzését szeretné kifejezni a brutális támadások áldozatainak családjai és hozzátartozói felé, valamint a kormánnyal és partnereivel szorosan együttműködve igyekszik ott segíteni, ahol arra a legnagyobb szükség van.

  • Néhány kórházban hiányoznak az alapvető egészségügyi felszerelések. Az UNICEF igyekszik folyamatosan kielégíteni ezt a hirtelen megnövekedett igényt.
  • A szüleiktől elszakadt gyerekeknek segítségre van szükségük rokonaik felkutatásában, családjuk újraegyesítésében. Sürgősen állandó helyet kell találni azoknak, akik elveszítették szüleiket. Az UNICEF pénzügyi és technikai támogatást nyújt ebben, hogy minél előbb otthonra és biztonságra lelhessenek.
  • A tragédiát átélt gyermekeknek pszichoszociális segítségre is szükségük van. Az UNICEF megkezdte a fiatalok és családjaik számára a pszichoszociális elsősegélyt, hogy segítsen az események feldolgozásában.
  • Az UNICEF továbbra is támogatja a gyermek- és nőügyekkel, valamint az egészségüggyel foglalkozó minisztériumot az adatgyűjtések koordinálásában, hogy biztosítsa a gyermekek elsőbbségét a segítségnyújtás során.

Segítek

Kiemelt kép: Athit Perawongmetha

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek