Híreink

Védőfelszereléseket és egyéb adományokat szállított ki az UNICEF Magyarország a hazai gyerekvédelmi intézményeknek és gyermekkórházaknak

2020. április 22. 12:08

A szervezet várja további támogatók csatlakozását a kezdeményezéshez

Az UNICEF Magyarország megkezdte védőfelszerelések és más adományok kiszállítását a koronavírus járvány alatt is heroikus munkát végző hazai gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézményeknek. A szervezet munkatársai és önkéntesei az intézmények igényeinek megfelelően összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet, az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, több vidéki gyermekotthon, valamint egy fővárosi anyaotthon dolgozóinak.

Pár nappal korábban az UNICEF Magyarország Kilátó programjában résztvevő gyermekotthonok kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat vehettek át, de a támogatók segítségével élelmiszert, tisztítószereket és játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak és a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek. Az UNICEF Magyarország várja további vállalatok és magánszemélyek jelentkezését, hogy még több segítséget tudjon célba juttatni a krízis csendes áldozatainak.

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzet kapcsán. Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Több vállalat és magánszemély is azonnal csatlakozott a felhíváshoz, hogy a maga eszközeivel támogassa az UNICEF kezdeményezését és ezen keresztül a legvédtelenebb gyerekeket. Azokat, akiket a mostani krízis is a lehető legérzékenyebben érint.

„A gyermekvédelmi gondoskodásban élő 23 ezer gyerek különösen nehéz helyzetben van, hiszen az intézményekben szigorú ki- és bejárási tilalom lépett életbe, a gyerekek nem találkozhatnak a családjaikkal, a technikai felszereltség gyakran nem alkalmas az online oktatásra, kapcsolattartásra. A gyermekvédelmi szektorban dolgozók heroikus, emberfeletti munkát végeznek nap mint nap, önfeláldozó módon küzdenek a gyerekekért. Az UNICEF Magyarország nekik is segíteni kíván mentális szaktanácsadással, terheik csökkentésével, intézményeik felszerelésével” – mondta Sebhelyi Viktória, az UNICEF Magyarország gyermekjogi vezetője.

A kiszállítások a következő napokban tovább folytatódnak, az igénylista hosszú és napról napra frissül, így a UNICEF Magyarország várja a további vállalatok jelentkezését, hogy akár természetbeni, akár pénzbeli adományaikkal csatlakozzanak a közös fellépéshez. A magánszemélyek az UNICEF koronavírus elleni hazai és globális küzdelmét is támogathatják adományaikkal. 

Csatlakozás és további információk itt: https://unicef.hu/koronavirus/. Kapcsolatfelvétel: járvány@unicef.hu

Köszönjük a Petite Geneve Petrovic Kft, a SPAR Magyarország, a Henkel Magyarország, a Richter Gedeon Nyrt., az IKEA Magyarország, a POLCZ és a MyMiniversum felajánlásait.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek