Iskolai aktivitás

Kedves Diákok, kedves Tanárok!

Figyeljünk a gyerekekre! Hallgassuk meg a véleményüket! Adjunk nekik elég információt a világról! Vonjuk be őket az életüket érintő döntésekbe! Ezek a fő üzenetei az UNICEF legvidámabb és legvagányabb nemzetközi kampányának, amelynek november 20-án minden iskola aktív részese lehet!

2019. november 20-án lesz 30 éve, hogy életbe lépett az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye. November 20-án, a Gyermekjogok Világnapján évről évre a gyerekek veszik át egy napra a világ irányítását, és minden területen hallatják a hangjukat. Az UNICEF Magyarország már harmadik alkalommal szervez ilyen eseményeket hazánkban is a Gyerekhang kampány keretében.

Ezen a napon a gyerekek előtt számtalan olyan ajtó nyílik meg, amin a hétköznapokban csak komoly felnőttek léphetnek át. A közélet, a média, az üzleti világ, a kultúra és a sport különböző intézményeinél világszerte “fordított napot” tartanak, ahol a gyerekek egyrészt belekóstolnak a felnőtt szerepekbe, másrészt elmondhatják, mit gondolnak az adott közegről, és megtudhatják, milyenné válik az a világszelet, mire ők felnőnek.

Szeretnénk felkérni az iskola diákjait és tanárait, hogy az évforduló tiszteletére saját intézményükben is szervezzenek Gyerekhang programokat. Irányítson egy napig egy diákigazgató!  Tartsanak a gyerekek órákat! Rendezzenek diák vitafórumot az iskolai élet helyzetéről! Jelezzék kék színű öltözékkel, díszítéssel, hogy fontosnak tartják a gyerekjogokat! Egy tanár-diák szerepcsere vagy a kékítés nemcsak a gyerekjogok népszerűsítésére, de egymás véleményének, személyiségének mélyebb megismerésére, elfogadására is lehetőséget ad.

Ilyen volt az iskolai Gyerekhang 2019-ben

Részletes információkat, útmutatót az alábbi mellékletben találnak. Együttműködési szándékuk visszajelzését, kérdéseiket, észrevételeiket a gyerekhang@unicef.hu emailcímre várjuk.

Kérjük, csatlakozzanak a világkampányhoz!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek