UNICEF Gyerekhang

November 20-án újra itt a Gyerekhang!

 

November 20-án ünnepeljük a Gyerekjogok Világnapját. 1989-ben ezen a napon írták alá az ENSZ gyermekjogi egyezményét, amely kimondja, hogy a földkerekség minden gyerekének joga van a biztonsághoz, tiszta ivóvízhez, élelmiszerhez, orvosi ellátáshoz, az egyszeri és megismételhetetlen gyerekkorhoz. Joguk van ahhoz is, hogy információt kapjanak az életüket érintő fontos kérdésekről, elmondhassák a véleményüket, mi felnőttek pedig figyeljünk rájuk. 2018-ban a gyermekjogok világnapján az UNICEF Magyarország másodjára is csatlakozik a világszervezet talán legvagányabb kampányához, a Gyerekhanghoz.

Ezen a jeles napon felcserélődnek a szerepek, gyerekek veszik át az irányítást a felnőttektől és hallatják a hangjukat az élet minden területén. Megnyílnak azok az ajtók is a gyerekek előtt, amelyeken a hétköznapokban is csak néhány kiválasztott léphet be. A közélet, a média, az üzleti élet, a kultúra és a szórakoztatóipar számos területén fordított napot tartanak, ahol a fiatalok kipróbálhatják magukat a felnőttek világában. A gyerekek fontosnak, beavatottnak érezhetik magukat, kérdezhetnek és játékos formában sokat tanulhatnak a különleges programok során. A felnőttek új nézőpontból láthatják, újragondolhatják saját munkájukat, népszerűsíthetik az intézményeiket, valamint újra átélhetik a gyerekkor örömeit. A ma gyerekei a jövő vezetői, sokat tanulhatunk tőlük arról, hogy miként látják és formálják majd a világunkat.

 

#GoBlue a gyerekjogokért

Millie Bobby Blue? Blua Lipa? Orlando Bluem? Vajon miért változtatták kékké neveiket a sztárok?

 

Nemcsak a sztárok lesznek azonban kékek november 20-án!! A Gyerekjogok Világnapja alkalmából a budapesti panoráma ikonikus épületei is kékbe borulnak, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a gyerekek speciális jogaira. Ha Te is szeretnél csatlakozni, kiállni a gyerekjogokért, görgess lejjebb, és meg tudod, hogy Te mit tehetsz!

Csatlakozz hozzánk!

Akik hangot adnak a gyerekeknek

Folyamatos feltöltés alatt…

World Children’s Day – Globális UNICEF kampány a Gyermekek Világnapján

Írj nekünk, ha csatlakozni szeretnél!

Név
E-mail
Telefon
Üzenet

Segíts a világ rászoruló gyerekeinek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek