Kilátó Élményprogram

Kilátó Élményprogram karantén idején

Az UNICEF Magyarország Kilátó Élményprogramja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedések ellenére sem állt meg, csak átalakult.

A karantén alatt a mentorok online tartották a kapcsolatot a fiatalokkal, illetve igény szerint pszichoterápiával is segítettünk nekik átvészelni ezt a sok változással teli időszakot.

A nevelők munkáját beltérben is használható játékgyűjteménnyel segítettük, illetve egy filmgyűjteményt és hozzájuk kapcsolódó feldolgozó kérdéseket is szolgáltattunk számukra.

Megkérdeztük a gyerekeket, kik azok az ismert emberek, akiket példaképnek tekintenek, akik üzenete erőt adhat nekik a mindennapokban. Kívánságuk alapján mindegyik intézmény személyre szóló videókat kapott, illetve az általunk felkért hírességek közül néhányan még élő bejelentkezést is tartottak, hogy az élmény még egyedibb és közelibb legyen.

Az Kilátó programban résztvevő gyermekotthonok emellett előzetes igényfelmérést követően kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat kaptak, és támogatóink segítségével élelmiszert, tisztítószereket, valamint játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak és a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek. https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/vedofelszereleseket-adomanyokat-szallitottunk-unicef

A május 19-i határozat szerint nem csak a kijárási, de a látogatási tilalom is megszűnt, ezért a mentorok hamarosan minden intézményben személyesen is találkozhatnak a fiatalokkal.

Tovább a főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek