Fiataloknak a klímavédelemről

A világ legismertebb gyerekvédelmi szervezete egyre többet foglalkozik a klímaváltozással. Hogy miért? Mert felismerte, hogy gyerekjogi válságról van szó. Nyilvánvaló, hogy a mai fiatalok jövője a tét, de a világ számos pontján valójában már ma is a gyerekeket érintik legjobban a veszélyes éghajlati hatások és a lelki egészséget romboló klímaszorongás is a fiatalabb korosztályra a leginkább jellemző. 

A szorongásnak azonban van ellenszere: tudás és cselekvés. 

Az UNICEF Magyarország 2022-ben indította el a „Klímahősök” programot, hiszen fontosnak tartja, hogy a gyerekek aktív résztvevői legyenek a klímaválságról szóló eszmecserében: szabadon kérdezhessenek, érvelhessenek, vitatkozhassanak – miközben valódi, árnyalt tudásra tesznek szert és értékes betekintést kapnak a különböző nagyvállalatok, kormányzati és civil szereplők kihívásaiba, szempontrendszerébe.

Az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei, a Deloitte Magyarország Fenntarthatósági Üzletága és a téma legnevesebb szakértői által összeállított klímaváltozással, fenntarthatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó edukációs anyagok és a hozzájuk kapcsolódó rövid videók és kvízek bárkinek hasznos kiindulópontként szolgálhatnak, aki szeretne strukturált, hiteles információkhoz jutni. A tíz témakörbe csoportosított, könnyen fogyasztható, PDF-formátumban külön-külön is elérhető ismeretterjesztő kiadványok az iskolák tanrendjébe is könnyedén beépíthetők. Letölthető anyagainkban az érdeklődök olyan témákról tanulhatnak, mint a fenntartható fejlődés és a klímaaktivizmus, illetve tudást szerezhetnek olyan hétköznapi dilemmákról, mint a fenntartható öltözködés, étkezés vagy otthon kialakításának kérdései.

Tovább a Klímahős programra

A UNICEF Magyarország tudástárának fő támogatója:

Magyar Suzuki Zrt.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek