UNICEF Mesterkurzus kisgyermekes szülőknek

Vegyél részt Te is az UNICEF mesterkurzusán!

Minden szülő a legjobbat szeretné a gyermekének. Sokan azonban nem tudnak kihez fordulni gyermekgondozással kapcsolatos kérdésekben. A születést követő 1000 nap kihasználása rendkívül fontos mind a szülő, mind a baba számára, mivel ebben a periódusban a kisgyerek olyan fejlődési folyamatokon megy keresztül, amelyek befolyásolhatják egész felnőtt életét.

Jelentkezz most és mi elküldjük neked a videókat, amelyekben szakértők válaszolnak a kisgyermekes szülőket leginkább foglalkoztató kérdésekre!

Ide kérem az oktató videókat!

Teljes név
E-mail cím
Telefonszám (+361234567)

Miről szól az UNICEF kisgyermekes szülőknek indított mesterkurzusa?

Az UNICEF célkitűzése az, hogy az anyákat és apákat hasznos és megbízható információkkal támogassa gyermekük gondozásában, valamint a legfelelősségteljesebb feladatukban, a szülői létben. Ebből az okból megalkottunk egy mini mesterkurzus sorozatot, amelyben elismert szakértőket szólaltatunk meg a világ minden tájáról a kisgyermekkor és a gyermeknevelés kapcsán. Amellett, hogy szakértőink gyakorlati tanácsokkal látják el a szülőket, érdekes és hasznos ismereteket is megosztanak velük. Ízelítőért kattints a rövid bejátszásokra, a teljes tartalomért pedig iratkozz fel!

A játék szerepe az agyfejlődésben:

Minden gyermek szeret játszani, a kisgyermekek számára azonban ez nem csak örömforrás, hanem az agyfejlődés egyik legfontosabb alappillére is. Dr. Jack Shonkoff mini mesterkurzus videójából megtudhatod, hogyan fejleszthető játék segítségével a gyermek agyfejlődése, és választ kaphatsz más fontos kérdésekre is, mint például:

 • Miért van az, hogy kisbabád mindig ugyanazt szeretné játszani?
 • Mit nevezünk „oda-vissza adogatásnak”, és mi a jelentősége az agyfejlődésben?
 • Melyek a legjobb játékok, amelyeket gyermekeddel játszhatsz?

 

Az anyatejes táplálás fontossága

Tudtad, hogy a kisbaba az anyatejen keresztül érzi, hogy édesanyja mit evett? És azt tudtad, hogy az így szerzett tapasztalat készíti fel őt arra az időszakra, amikor majd a szilárd ételekkel ismerkedik? Ilyen, és ehhez hasonló izgalmas dolgokat tudhatsz meg Dr. Michele Griswold, nemzetközileg elismert laktációs szaktanácsadó anyatejes táplálásról szóló mesterkurzusából. A videóban Dr. Griswold emellett elmondja azt is:

 • Meg kell-e mosni a mellbimbókat szoptatás előtt?
 • Mit tehet az édesanya, ha fájdalmas a szoptatás?
 • Mikor kell leválasztani a kisbabát az anyáról?

 

A “baba beszéd”

 Mindenkinek van olyan ismerőse, aki szerint a gyermekekhez „felnőttek módjára”, gügyögés nélkül kell beszélni. Dr. Maria Kalashnikova azonban most lerántja a leplet arról, miért is fontos a kisgyermekekkel „baba nyelven” kommunikálni. Mini mesterkurzus videójában a kutató elmagyarázza, mi a „baba beszéd jelentősége, és miért fontos, hogy a baba ne csak hallja a beszédet, hanem „lássa” is azt. De mit is jelent ez pontosan? Dr. Kalashnikova erre és más izgalmas kérdésekre is kitér a videóban. Íme egy kis ízelítő:

 • Miért figyelnek fel a babák, amikor „baba beszédet” hallanak?
 • Milyen hatással van az agyfejlődésre a „baba beszéd”?
 • Milyen tevékenységek során használhatjuk legjobban a „baba beszédet”?

 

Hét kérdés, amelyet minden új szülő feltesz a kisbabákkal kapcsolatban:

A kisgyermekes szülőkben gyakran merülnek fel hasonló kérdések. Ezekből szedett össze egy csokorral Dr. Frank Oberklaid, aki a gyermekfejlődés területét kutatja. Dr. Oberklaid mesterkurzusából számos érdekességet tudhatunk meg, mint például azt, hogy két-három hetes kor körül kezd fejlődésnek indulni a csecsemők emlékezőképessége, és ennyi idősen már képesek szüleik illatát megjegyezni. Ha szeretnél még több hasznos dolgot megtudni, nézd meg a videót, amelyből kiderül:

 • Miért szeretik a kisgyermekek az ismétlődő dolgokat?
 • Miért maradnak egyre tovább ébren a kisbabák, ahogy fejlődnek?
 • Miért kell az újszülött csecsemőt az édesanyja testére helyezni?
 • Melyek a legfontosabb alapfeltételek a gyermek egészséges fejlődése szempontjából?

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek