Szívünk rajta – Mit olvassanak a gyerekek?

A Bookline, az UNICEF Magyarország és a Libri által életre hívott Szívünk rajta program célja megkönnyíteni a szülők könyvválasztását, hogy a gyerekeiknek az életkorukhoz és érdeklődésükhöz legmegfelelőbb könyveket választhassák. Milyen szempontok szerint értékelnek a zsűritagok? Mit olvasnak és mit kellene olvasniuk a mai gyerekeknek? Szülőként milyen könyvet adjunk a gyerekünk kezébe? A panel segít eligazodni a gyerekkönyvek útvesztőjében.

Résztvevők:

Moderátor: Juhász Anna

Időpont: 11:00- 12:00

Helyszín: Magenta Café, Akvárium Klub

D. Tóth Kriszta

D. Tóth Kriszta a WMN.hu on-line magazin alapítója, az UNICEF Magyarország jószolgálati nagykövete. Újságíró, tudósító, riporter, író, örök megújúló. A 44 éves szakember 2013-ban szakított az intézményes televíziózással. Két évvel és két sikerregényel később megalapította saját internetes lifestyle- és kultmagazinját és elindította a hozzá tartozó YouTube csatornát. Újszerű, személyes hangvételével, szókimondó, tabudöntő attitűdjével, erős szerző-egyéniségeivel és merész témaválasztásaival az egyedülállóan független WMN.hu nagyon hamar komoly piaci szereplővé vált. A magazint, innovatív közösségépítési módszerei, hatékony jelenléte a közösségi média felületeken és a legnagyobb videómeogsztón hamar az olvasók kedvencévé, az oldal szerzőit és annak alapítóját pedig a szegmens egyik legfontosabb véleményvezérévé tették. 2012 óta önkénteskedik az UNICEF magyarországi programjaiban, 2014 óta hivatalosan is a világszervezet jószolgálati nagykövete.

Juhász Anna, irodalmár

Juhász Anna vagyok, irodalmár, irodalomszervező, kulturális menedzser. Gyermekkorom óta meghatározza életemet a kultúra. Több mint tíz éve dolgozom a Fővárosban azon, hogy újra divat legyen olvasni és irodalmi rendezvényre járni. Referenciáim között szerepel a Hadik Irodalmi Szalon, a New York Művész Páholy, a Várkert Irodalom, vagy a Városliget Café irodalmi sorozata, a MiroArt Estek. Egy kislány édesanyjaként életem része a mindennapi olvasás, a mesélés, a gyerekkönyvek világa. Abban hiszek, hogy bármennyi idősek vagyunk, #azirodalomvilágnézet.

Ruff Orsolya, újságíró

Ruff Orsolya (1977) – az ELTE amerikanisztika mesterképzésén végzett, a Könyvesblog és a Könyves Magazin munkatársa, kulturális újságíró. Több gyermek- és ifjúsági könyvet fordított angolról magyarra, 2018-ban jelent meg az első saját gyerekregénye.

(fotó: Valuska Gábor)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek