Több mint 700.000 gyermek veszítette el otthonát a Fülöp-szigeteken pusztító viharban

November 1-jén, a kora reggeli órákban csapott le a Goni szupertájfun Luzonra, amely az ország gazdasági és politikai központja. A vihar óránként 280 kilométeres sebességű széllökésekkel söpört végig a szigeten. A természeti katasztrófa mintegy 68.6 millió embert érint, ebből 24.3 millióan a vihar által leginkább sújtott területeken élnek.

Az eddigi jelentések hatalmas áradásokról, házakat pusztító földcsuszamlásokról és az infrastruktúra megrongálódásáról számolnak be. Ricardo Jalad, az országos katasztrófaelhárítás vezetője szerint pár napon belül egy újabb vihar várható. A krízishelyzetben segélyszállítmányokra van szükség higiéniás eszközök, gyógyszerek, sátorponyvák, ruházat, tiszta víz és alapvető élelmiszerek formájában.

Segítsd Te is katasztrófa által sújtott gyerekeket!

Hatalmas a zsúfoltság az evakuációs központokban. A földcsuszamlások, az áradások, valamint a Mayon vulkánból érkező vulkáni iszapfolyam pedig továbbra is fenyegeti a leghátrányosabb helyzetű gyermekeket és családjaikat.

Az UNICEF folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet és azonnali segítséget nyújt a helyi hatóságokkal és a helyi kormánnyal együttműködve. Az UNICEF támogatja a helyi kormányt és hatóságokat az oktatásért és gyermekvédelemért, valamint a tiszta ivóvízért, a higiéniáért és az egészséggondozásért felállított munkacsoportok működtetésében.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek