Tűzvész a bangladesi menekülttáborban – vészhelyzeti segítségre van szükség!

Elsősegélynyújtásra és létfontosságú eszközökre van szükségük a sérült, otthonukat veszített gyerekeknek!

SEGÍTEK

Pusztító tűz ütött ki hétfőn a Cox’s Bazaar közelében lévő Balukhali menekülttáborban, ahol több százezer rohingya menekült él. Több tízezer gyerek otthona vált a lángok martalékává, rengeteg embert kellett evakuálni. A tűz gyorsan terjedt és hatalmas pusztításokat okozott.

Az UNICEF egészségügyi, oktatási és gyermekbarát központjainak egy része is odaveszett a katasztrófában. 

 

Munkatársaink most is a helyszínen vannak, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szerencsétlenül jár gyermekeknek és családjaiknak mielőbb segítséget nyújthassanak. Az UNICEF első jelentései szerint a sérültek között gyerekek is vannak, sok fiatal pedig elszakadt a családjától, az ő hozzátartozóikat jelenleg is keresik.

SEGÍTEK

Kérjük, segíts adománnyal, hogy mielőbb:

  • Egészségügyi csapatokat mozgósíthassunk elsősegélynyújtás céljából, ehhez orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket szerezhessünk be.
  • Élelmet, tiszta vizet és ruházatot juttathassunk el a tűzvészben mindenüket elvesztett családoknak.
  • Sátrakat, matracokat és takarókat biztosíthassunk a fedél nélkül maradt gyerekeknek.

 

A rohingyák 2017-ben kényszerültek Mianmar elhagyására, amikor a hadsereg véres etnikai tisztogatásba kezdett a népcsoport ellen. Nem elég, hogy az érintett családoknak a múltban elszenvedett traumákkal is meg kell küzdeniük, most átmeneti otthonaikat és biztonságukat is elveszítették.

,,Az UNICEF köszönetét fejezi ki a helyi hatóságoknak és a frontvonalban dolgozóknak, akik fáradhatatlanul küzdenek azért, hogy kordában tartsák a tüzet és biztonságba helyezzék a rohingya menekülteket, valamint a humanitárius szervezetek munkatársait” mondta Tomoo Hozumi, az UNICEF Banglades képviselője.

Segíts Te is

a tűzvészben érintett rohingya gyerekeken!

SEGÍTEK