Együtt a gyermekek védelméért!

Az egyre több fegyveres konfliktus, a közelmúlt pusztító természeti katasztrófái, a fokozódó éghajlati kihívások, a tomboló járványok és az ezek nyomán kialakuló élelmiszerellátási bizonytalanság példátlan globális humanitárius szükségleteket teremtettek 2024-ben.

Idén 94 millió gyermeket kell elérnünk életmentő segítséggel szerte a világon!

Haitiben és Gázában például az erőszak és az összeomlás szélére került alapvető szolgáltatások veszélyeztetik gyermekek millióit; az éghajlati sokkok, az élelmiszerhiány és a fertőző betegségek miatt pedig családok ezrei szenvednek Afganisztántól a Kongói Demokratikus Köztársaságon át Mianmarig. A válságok ráadásul sok helyen átfedésben vannak és fel is erősítik egymást: Szudánban például a mostoha időjárási viszonyok és az elhúzódó harcok kombinációja okozza, hogy milliók nem jutnak élelemhez.

SEGÍTEK

Kérjük, támogasd Te is a válságövezetekben élő gyerekek túlélését! A legkisebb adomány is hozzájárul mind a sürgősségi segítségnyújtáshoz, mind a hosszú távú programok működtetéséhez!

 

 

Hogyan segít az UNICEF?

TERÁPIÁS ÉLELMEZÉS

Terápiás élelemmel és egészségügyi kezeléssel látjuk el a rászoruló gyerekeket.

A súlyosan alultáplált gyerekeknek terápiás tejet, terápiás kekszet és egy Plumpy’Nut nevű magas kalóriatartalmú mogyorópasztát adunk. Az édesanyákat táplálkozási tanácsadásban részesítjük, és nyomon követjük a gyerekek sorsát a kórházi ellátás után is. A családok indokolt esetben anyagi segítséget is kapnak az élelembeszerzéshez, hogy az extrém időjárási körülmények között is biztosított legyen a gyerekek alapellátása.

Évente 3,6 millió gyermeknek elegendő terápiás élelmiszert állítunk elő.

VÍZELLÁTÁS

Fúrt kutakat és napelemmel működő vízellátó rendszereket építünk ki.

A fúrt kutak 400 méter mélységűek, a kiépített víztartályok pedig 50.000 liter vizet tárolnak. A tiszta víz nemcsak a szomjoltás, hanem a higiénia alapvető feltétele is. A nomád közösségek esetében pedig az állatállomány vízhez jutásával a családok is nagyobb eséllyel vészelik át a pusztító aszályt. A biztonságos vízhez való hozzájutás lehetővé teszi a betegségek megelőzését, s így a gyerekek vízszerzés helyett iskolába járhatnak.

2023-ban 23,2 millió embert juttattunk elegendő mennyiségű tiszta vízhez.

EGÉSZSÉGÜGY

Vészhelyzeti orvosi ellátást biztosítunk és oltásokat adunk be.

Az UNICEF évente a világ gyermekeinek csaknem felét éri el életmentő oltásokkal. Kiváló szakértőkkel és infrastruktúrával rendelkezik ahhoz, hogy beszerezze és eljuttassa a Föld bármely pontjára a segítséget. Orvosokat és ápolókat toboroz, gondoskodik a gyógyszerek megfelelő tárolásáról és szállításáról, valamint felkutatja azokat a gyerekeket, akik egyébként az életkörülményeik miatt nem jutnának hozzá a szükséges védelemhez.

2023-ban 26,8 millió gyermeket oltottunk be kanyaró ellen.

SEGÍTEK

 

Hol van szükség segítségre?

Munkánk folytatásához szükségünk van a Te támogatásodra is! Adj reményt! Adományodból terápiás élelmiszert vásárolhatunk, életmentő védőoltásokat adhatunk be és menedéket nyújthatunk az erőszak elől menekülőknek.

SEGÍTEK

 

Tudnivalók a rendszeres támogatásról:

 

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk a leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára.

Az ismétlődő fizetés részleteiről itt olvashatsz bővebben: https://unicef.hu/felhasznalasi-feltetelek

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válaszd ki a havi támogatásod összegét. Néhány személyes adatod megadása után kérjük, mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjutsz az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatod a bankkártyádat. A sikeres regisztrációt követően emailt kapsz, és az első támogatásod azonnal meg is érkezik az UNICEF-hez.

Amennyiben módosítanál az adományod összegén, szüneteltetnéd, vagy leállítanád azt, vagy frissítenéd az adataidat, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +36 1 201 4923 számon, vagy emailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatásod megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyádat akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatod.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenleged lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordítasz! Mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatásod.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat emailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashatsz bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találod: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok elosztását itt követheted nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre szolgál, hogy Etikus Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság: http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segíts a legnagyobb szükségben élőknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK