Elárasztotta a víz a Kafr Losin menekülttábort

Vészhelyzeti segítségnyújtásra van szükség!

Északnyugat-Szíriában a kemény tél és a heves esőzések komoly veszélyt jelentenek a menekülttáborokban élő gyermekek számára. A régióban több mint 2 millió ember próbálja meg átvészelni a viszontagságos körülményeket ingatag, ideiglenes sátrakban, romos, fűtetlen épületekben. A Kafr Losin táborban egy héttel ezelőtt több ezer gyerek veszítette el a feje fölül a fedelet egyik pillanatról a másikra. A héten egy hatéves kisfiú lett áldozata a zord időjárási körülményeknek, amikor a család sátra köré épített fal összeomlott az esőzések és a hóvihar következtében. Ezek a családok egyszer már az életükért menekültek, most pedig átmeneti otthonaikat is elveszítették. Mielőbb biztonságra és védelemre van szükségük!

Segíts Te is, hogy a szörnyűségeket átélt gyerekek biztonságos és meleg helyen hajthassák álomra a fejüket!

SEGÍTEK

 

1700 családnak van szüksége sürgős segítségre:

  • Sátorponyvák és matracok
  • Meleg ruhák, cipők és takarók
  • Alapvető higiéniás eszközök és gyógyszerek formájában

 

Az Északnyugat-Szíriában található Kafr Losin menekülttábort elérő vihar és az azt követő áradás teljes mértékben ellehetetlenítette az ott élők helyzetét

Az elmúlt időszak heves esőzései sátrakat tettek lakhatatlanná, utak váltak járhatatlanná.  10 év háború, nélkülözés, menekülés és félelem után most az időjárás sem kíméli a gyerekeket. Sokan közintézményekben, iskolákban, mecsetekben és a szabad ég alatt, parkokban találtak menedékre, amíg vissza nem térhetnek a táborba.

Az UNICEF fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy támogatást nyújtson a nehéz körülmények között élő, védtelen gyerekeknek. Kérjük, állj Te is mellénk!

 

A szír gyermekek már így is túl sokat szenvedtek és a legtöbbjük helyzete még mindig kilátástalan. Az országban több mint 4.7 millió gyerek szorul humanitárius segítségnyújtásra, sokszor a legalapvetőbb szolgáltatásokhoz való hozzáférést is nélkülözve. A növekvő szegénység és az elszabadult élelmiszerárak miatt egyre több kiskorú kényszerül az iskola elhagyására, és vállal munkát, hogy pénzt szerezhessen a család megélhetésére. A Szíriában is egyre több helyen felbukkanó koronavírus pedig még nehezebbé teszi a családok helyzetét és azt, hogy a gyermekek alapvető oktatásban részesüljenek.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK