Háború Ukrajnában – azonnali segítségnyújtásra van szükség!

Napról-napra nehezebb a gyerekek és családok sorsa Ukrajnában. Senki sincs biztonságban. 2022. február 24-e óta 2,2 millió gyermek kényszerült otthona elhagyására a szomszédos országból, és 3 millió gyermek él Ukrajnában belső menekültként. Az összecsapások súlyosbodásával a menekültek száma és a vészhelyzeti segítségre szorulók aránya is jelentősen megnövekedhet. Az UNICEF most is a helyszínen segít: támogatjuk az egészségügyi szolgáltatásokat, az élelmezést, a tiszta vízhez való hozzáférést, az immunizációt, az oktatást, a gyermekek és családjaik védelmét.

A munkánk megsokszorozásához Rád is szükség van!

Nem hagyhatjuk magukra az ukrajnai gyermekeket!

SEGÍTEK

Az UNICEF 5 irodát működtet az országban, 200 munkatársával és 85 partnerszervezettel dolgozik folyamatosan az Ukrajnában lévő gyermekek védelméért!

 

Kérjük, segíts adománnyal, hogy mielőbb:

  • Egészségügyi csapatokat mozgósíthassunk a helyszínen és orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket szerezhessünk be.
  • Tiszta vizet és higiéniás eszközöket juttathassunk el a családoknak.
  • Ruházatot és takarókat biztosíthassunk a fedél nélkül maradt, óvóhelyre kényszerült gyerekeknek.

Az UNICEF az Ukrajnával szomszédos Moldovában, Romániában, Fehéroroszországban és Lengyelországban elindítja az úgynevezett „Kék pontok” szolgáltatását, amellyel kulcsfontosságú segítséget nyújt az úton lévő családok számára. Összesen 26 ilyen létesítmény felállítása van tervben. A kék pontok információval látják el a menekülőket és gondoskodnak a kísérő nélküli gyerekek azonosításáról, védelméről, valamint lehetőség szerint a családdal való újraegyesítésről.

A gyerekeknek mielőbb békére és biztonságra van szükségük!

 

SEGÍTEK

A gyerekek épsége és egészsége a tét!

Az iskolákat, a kórházakat és a gyermekotthonokat is támadják

Az ukrán Oktatási Minisztérium jelentései alapján már több mint 500 oktatási intézmény megsérült vagy megsemmisült Ukrajnában. Az országban jelenleg minden oktatási intézmény zárva van, ami 5,7 millió iskoláskorú gyermeket érint.

Ukrajnában a háború kezdete óta 256 olyan támadást dokumentáltak, amelyeket kifejezetten az egészségügyi intézmények ellen hajtottak végre.

Az UNICEF adatai szerint több mint 80.000 ukrajnai kismama a következő 3 hónapban fogja megszülni gyermekét, sokan teljesen bizonytalan körülmények között.

SEGÍTS, HOGY VÉDELEMBEN ÉS BIZTONSÁGBAN TUDHASSUK AZ UKRAJNÁBAN ÉLŐ GYERMEKEKET!

A legkisebb adomány is segít, hogy a helyszínen cselekedhessünk értük. Köszönjük, hogy támogatod a munkánkat!

 

SEGÍTEK

Az UNICEF 1997 óta aktívan dolgozik Ukrajnában. Jelenleg is rendelkezik segítségnyújtó készletekkel az országban, a további szállítmányok eljuttatása pedig folyamatosan zajlik. A közel 8 éve tartó konfliktus a gyermekek fizikális és pszichikai egészségét is veszélyezteti. Az UNICEF és partnerei 2021-ben 70.000 olyan gyermeknek biztosított mentális támogatást, akik a fegyveres harcok sújtotta területeken élnek. A 2022-es események eszkalálódásával a segítségre szoruló, menekülni kényszerülő nők és gyerekek száma folyamatosan emelkedik. 

Segíts Te is

a fegyveres konfliktus sújtotta ukrajnai gyerekeken!

SEGÍTEK