Bántalmazás az online térben – tippek szülőknek

Az erőszaknak nincs olyan formája, amely elfogadható lenne. Az UNICEF Magyarország legfontosabb hazai programjai között a bántalmazással is foglalkozik. Mind az offline, mind az online térben történő erőszak témájával foglalkozunk. Több kutatást készítettünk, beszélgetéseket szerveztünk hazai szakértők bevonásával és gyermekvédelmi anyagokat állítottunk össze a fiatalokat érintő legnagyobb problémákról kamaszoknak, szülőknek és a velük foglalkozó pedagógusoknak egyaránt. Kampányainkkal a közvélemény figyelmét szeretnénk felhívni a probléma fontosságára és arra buzdítunk mindenkit, hogy álljon ki az erőszak minden formája ellen.

A Készenléti Rendőrség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Kiberbűnözés Elleni Főosztály szakmai támogatásával 3 esettanulmányt dolgoztunk ki, amelyekkel a szülők figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a gyermekük online tevékenysége milyen veszélyeket rejthet és azokat hogyan tudják megfelelően kezelni.

Ezen kiadványunk olyan hétköznapi eseteket mutat be, melyek bármelyik olyan fiatallal előfordulhatnak, akik valamilyen formában jelen vannak az online térben. Sajnos a kibertér nem veszélytelen és a fiatalok is áldozatul eshetnek a különböző típusú bántalmazásnak, zaklatásnak.

Tudásanyagaink segítenek a megelőzésben és abban, hogy az érintettek segítséget kérhessenek, vagy bárki másnak segíthessenek.

KiberKRESZ anyagunk a megelőzési lehetőségekre világít rá, most pedig egy olyan ismeretanyagot szeretnénk a szülők kezébe adni, mellyel megfelelően tudják kezelni azt a helyzetet is, hogyha gyermekük bűncselekmény, bántalmazás áldozatává vált az online térben.

Nézd meg a kutatási eredményeketbeszélgetéseket, letölthető anyagokat bántalmazás témájában, történjen az akár otthon, az iskolában, vagy online!

Töltsd le szülőknek készült esettanulmányainkat!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek