Segíts megállítani a gyermekéhezést Afrika szarván!

SEGÍTEK

Az elmúlt 40 év egyik legsúlyosabb aszálya pusztít a kontinens keleti részén. Etiópiában, Kenyában és Szomáliában jelenleg 2 millió gyerek szenved akut alultápláltságban: azonnali kórházi kezelésre van szükségük! Két év leforgása alatt négy esős évszak maradt ki, ami elapasztotta a vízforrásokat, elpusztította a terményeket és az állatokat. A klímaváltozás okozta vészhelyzet miatt milliók kényszerültek otthonuk elhagyására. Szomáliában 3,7 millió, Etiópiában pedig 4,2 millió belső menekült él. Az UNICEF évtizedek óta dolgozik a válságövezetekben: ismerjük a megoldást és képesek lehetünk hosszú távon segítséget nyújtani. A probléma azonban sürgetőbb, mint valaha! Mi készen állunk, tapasztalattal és helyi szakmai háttérrel rendelkezünk, ám cselekedni csak akkor tudunk, ha biztosítottak az erőforrások.

Sukra babát orrszondán keresztül táplálják egy UNICEF által is támogatott szomáliai kórházban.

Sürgősen élelemre, vízre és egészségügyi ellátásra van szükség!

Támogatóink nélkül nem tudunk eleget tenni.

Rád is szükségünk van!

 

SEGÍTEK

HOGYAN SEGÍT AZ UNICEF A HELYSZÍNEN?

A fenntarthatóság jegyében 3 területre fókuszálunk:

 

TERÁPIÁS ÉLELMEZÉS

Terápiás élelemmel és egészségügyi kezeléssel látjuk el a rászoruló gyerekeket.

Az alultáplált gyerekeknek terápiás tejet, terápiás kekszet és egy Plumpy’Nut nevű magas kalóriatartalmú mogyorópasztát adunk, hogy kezeljük őket az akut alultápláltság ellen. Az édesanyákat táplálkozási tanácsadásban részesítjük, és nyomon követjük a gyerekek sorsát a kórházi ellátás után is. A családok indokolt esetben anyagi segítséget is kapnak az élelembeszerzéshez, hogy az extrém időjárási körülmények között is biztosított legyen a gyerekek alapellátása.

 

VÍZELLÁTÁS ÉS HIGIÉNIA

Fúrt kutakat és napelemmel működő vízellátó rendszereket építünk ki, hogy minél több ember jusson hozzá a tiszta ivóvízhez.

A fúrt kutak 400 méter mélységűek, a kiépített víztartályok pedig 50.000 liter vizet tárolnak. A tiszta víz nemcsak a szomjoltás, hanem a higiénia alapvető feltétele is. A nomád közösségek esetében pedig az állatállomány vízhez jutásával a családok is nagyobb eséllyel vészelik át a pusztító aszályt. A biztonságos vízhez való hozzájutás lehetővé teszi a betegségek megelőzését, s így a gyerekek vízszerzés helyett iskolába járhatnak. Az élhetőbb körülmények megteremtésével a közösségek nagyobb eséllyel tudnak megmaradni eredeti lakóhelyükön. A gazdaság működésére is jótékony hatással van, hiszen hamarabb lehetséges egy iskola vagy egészségügyi intézmény fenntartása, ha rendelkezik a település kúttal.

EGÉSZSÉGÜGY ÉS OKTATÁS

Fenntartható energia a kórházak és az iskolák működtetéséért.

A megbízható energiaforrás hiánya gyakran akadályozza a gyermekek kórházi ellátását és az oktatásukat. A megfelelő áramforrás ugyanis elengedhetetlen az alapvető szolgáltatások működtetéséhez. A napenergia segítségével az iskolákban el tudják készíteni az ebédet, a gyerekek pedig még haza is tudják vinni a hordozható napelemes lámpákat, hogy a fényüknél otthon meg tudják írni a házi feladatukat. A napenergia továbbá lehetővé teszi a víz otthoni melegítését, a vakcinák és gyógyhatású készítmények hűtését, az orvosi eszközök áramellátását és az egészségügyi központok megvilágítását. A szolgáltatások működtetése mellett szakemberek és eszközök biztosításával is segítjük mind az egészségügyi, mind az oktatási intézményeket.

SEGÍTEK

 

Helyszíni beszámolók

SEGÍTEK

2022-ben háromszor annyi gyerek veszítette életét az alultápláltság és annak szövődményei miatt, mint az azt megelőző évben.

 

  • Etiópiában 27%-kal több gyerek szorult ellátásra.
  • Szomáliában 48%-kal nőtt az akut alultápláltsággal küzdő gyerekek száma.
  • Kenyában pedig 71%-kal több gyerek került kórházba az éhezés következtében.

2023 áprilisa és júniusa között 8,3 millió embernek kellett szembenéznie ezzel a válsággal és élelmiszer-ellátási bizonytalansággal Szomáliában.

Az Afrika szarván elhelyezkedő országok gyerekeinek életére az Ukrajnában zajló háború is komoly kihatással van. Szomália búzaimportjának 92%-a Ukrajnából és Oroszországból érkezik, ezért az elhúzódó háború miatt az ellátás akadozik. A háború tovább növeli a globális üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedését, ebből adódóan Etiópiában, Kenyában és Szomáliában egyre többen nem engedhetik meg maguknak a túléléshez szükséges alapvető élelmiszerek beszerzését.

Kérjük, segítsd Te is az afrikai gyerekek túlélését! A legkisebb adomány is lehetővé teszi úgy a sürgősségi segítségnyújtást, mint a hosszú távú programok működtetését!

 

SEGÍTEK

Eredmények

SEGÍTEK

A víz élet!

 

A lakossági vízellátás továbbra is bizonytalan Etiópiában, Kenyában és Szomáliában.

Jelenleg közel 24 millió ember küzd súlyos vízhiánnyal ezekben az országokban.

Sürgős víz-és élelmiszersegélyre van szükség!

 

Minden, amit a rendszeres támogatásról tudni érdemes:

A rendszeres támogatás egy olyan adományösszeg felajánlását jelenti, ami egy egyszeri regisztrációt követően havonta egyszer automatikusan megérkezik hozzánk. A rendszeres adományoknak köszönhetően tudunk leggyorsabban és tervezhető módon segítséget nyújtani a világ legveszélyeztetettebb gyermekei számára. Az ismétlődő fizetés részleteiről itt olvashatsz bővebben: https://unicef.hu/felhasznalasi-feltetelek

 

Az adományozás leggyorsabb módja a bankkártyás támogatás. Az oldal tetejére görgetve először válaszd ki a havi támogatásod összegét. Néhány személyes adatod megadása után kérjük, mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot. Az adatok megadása után az „Adományozok” gombra kattintva átjutsz az OTP Simple-Pay felületére, ahol beregisztrálhatod a bankkártyádat. A sikeres regisztrációt követően emailt kapsz, és az első támogatásod azonnal át is érkezik az UNICEF-hez.

Amennyiben módosítanál az adományod összegén, szüneteltetnéd, vagy leállítanád azt, vagy frissítenéd az elérhetőségeidet, keress minket a központi elérhetőségeinken, telefonon a +3612014923 számon, vagy emailen keresztül a rendszeresadomany@unicef.hu címen.

Bankkártyacsere vagy számlaváltás esetén a támogatásod megszűnik, mert a beregisztrált bankkártyához kötődik az ismétlődő fizetés. A rendszeres támogatás folytatásához új bankkártyádat akár ezen az oldalon, akár az unicef.hu/segitek-en is újra regisztrálhatod.

A felajánlott havi rendszeres támogatás minden hónap 10-én érkezik meg hozzánk, amennyiben ezt a számlaegyenleged lehetővé teszi. Abban az esetben, ha a támogatás átérkezése sikertelen, a hónap második felében ismét megkíséreljük a megbízás teljesítését. Az adomány célba érésének az a feltétele, hogy az említett időszakok valamelyikében legyen elegendő pénz a regisztrált számlán. Köszönjük, ha erre figyelmet fordítasz! Mindenképpen felvesszük veled a kapcsolatot, ha több hónapig nem érkezik meg a támogatásod.

Szervezetünk különösen nagyra becsüli a rendszeres támogatóit, és kiemelt figyelmet fordít a velük való kapcsolattartásra. Adományozóinkat emailben havi rendszerességgel informáljuk eredményeinkről és hazai eseményeinkről, adományozással kapcsolatos kérdésekben pedig telefonos kapcsolattartói csapatunk ad teljes körű tájékoztatást. Kérjük, hogy a regisztrációkor mindenképpen járulj hozzá, hogy emailen és telefonon keresztül tarthassuk veled a kapcsolatot!

Az UNICEF nemzetközi programjairól itt olvashatsz bővebben:

https://unicef.hu/unicef-a-vilagban/

Legfrissebb híreinket itt találod:

https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/

Az adományok eloszlását itt követheted nyomon hónapról hónapra:

https://open.unicef.org/

Nagy örömünkre Etikus Adománygyűjtő Szervezetként vagyunk nyilvántartva, mert elfogadtuk az Etikai Kódexet, melynek fő sarokpontjai a hitelesség, törvényesség, átláthatóság és nyilvánosság:    http://www.atlathatosag.eu/#tagok

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK

Lépj velünk kapcsolatba!

E-mail
Telefonszám
Üzenet
Köszönjük, hogy felvetted velünk a kapcsolatot.
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.